TUI: 12% αύξηση εσόδων και κερδών

13-12-17 | TOUR OPERATORS

Ο όμιλος TUI ολοκλήρωσε το οικονομικό έτος 2016/2017 με εξαιρετικά αποτελέσματα: Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, τα έσοδα αυξήθηκαν σε σταθερή συναλλαγματική βάση κατά 11,7% σε 19 δισ. eυρώ και τα κέρδη κατά 12%. Η TUI επιτυγχάνει διψήφια αύξηση κερδών για τρίτη συνεχή χρονιά.

Οι εταιρείες ξενοδοχείων και κρουαζιέρας απέφεραν πάνω από το 56% του λειτουργικού αποτελέσματος. Αυτά τα τμήματα έχουν υψηλότερα περιθώρια κέρδους και είναι λιγότερο εποχιακά, σύμφωνα με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της TUI Fritz Joussen, Γι αυτό το λόγο ο όμιλος εστιάζει τις επενδύσεις του σε ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια.

Η γερμανική αγορά είχε "πολύ ισχυρή επιχειρησιακή ανάπτυξη" κατά το παρελθόν οικονομικό έτος. Ο αριθμός των πελατών ήταν 4,7% υψηλότερος από ό, τι το προηγούμενο έτος. Οι απώλειες στην TUI Fly στην αρχή του οικονομικού έτους ανήλθαν σε 24 εκατομμύρια ευρώ. Η πτώχευση της Air Berlin, επίσης, είχε αρνητικό αντίκτυπο, καθώς χρειάσθηκαν αλλαγές στη σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης για τα αεροσκάφη και το πλήρωμα της TUI Fly.

Η TUI εξετάζει την επέκταση σε πιο προσιτούς προορισμούς διακοπών καθώς το κόστος των παραδοσιακών hotspots έχει αυξηθεί για τους πελάτες του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την πτώση της στερλίνας. Ο κ.Joussen ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο όμιλος θέλει να προσφέρει περισσότερα πακέτα σε χώρες όπως η Βουλγαρία, προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει διακοπές σε προσιτές τιμές στους Βρετανούς.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων