OTI Holding: Ρωσία και Περσικός Κόλπος ανέβασαν την Τουρκία το 2017

30-10-17 | TOUR OPERATORS

Πρώτος τουριστικός οργανισμός εισερχόμενου τουρισμού στην Τουρκία γίνεται για το 2017 ο OTI Holding έχοντας διακινήσει 1,2 εκατ. τουρίστες στη χώρα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣ της εταιρίας, Ayhan Bektaş, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Αττάλεια για την 25η επέτειο λειτουργίας.

Συνολικά, η εταιρία θα διακινήσει, για το 2017, 2,4 εκατ. τουρίστες από 7 χώρες σε 38 προορισμούς, ενώ κατά τη διάρκεια της 25ετούς λειτουργίας της έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 20 εκατ. τουρίστες.

Ο κ. Bektash τόνισε ότι το 2016 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον τουρκικό τουρισμό, όμως τα δεδομένα ανατράπηκαν το 2017. Παρότι, όπως είπε, δεν επιτεύχθηκαν τα επίπεδα του 2014 (40 εκατ. τουρίστες στην Τουρκία), φέτος η χρονιά για τη χώρα θα κλείσει με 30 εκατ. τουρίστες. Όπως εξήγησε, αυτό συνέβη καθώς οι απώλειες από τις ευρωπαϊκές αγορές, ιδιαίτερα τη Γερμανία, αντισταθμίστηκαν από την αύξηση των πωλήσεων στη ρωσική αγορά και τον Περσικό Κόλπο.

Ο κ. Bektash είπε ακόμα ότι ο OTI Holding συνάντησε προβλήματα εξαιτίας του κλεισίματος της Αιγύπτου, όμως οι απώλειες αναπληρώθηκαν, κατά ένα τμήμα, από τις αυξημένες πωλήσεις για Ισπανία και ΗΑΕ. 

Το 2018 ο OTI Holding (Coral Travel, Sunmar, Royal Flight, Odeon Tours) στοχεύει σε ανάπτυξη 20%. Το 2017, διείσδυσε στη γερμανική αγορά με την εξαγορά της γερμανικής εταιρίας Ferien Touristik (εξυπηρετεί 120.000 τουρίστες ετησίως), ενώ και ο τουρ οπερέιτορ Coral Travel, ιδιοκτησίας του ομίλου, άρχισε να δραστηριοποιείται στη Γερμανία.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός