Η τουρκική OTI Holding εξαγόρασε τον γερμανό t.o. Ferien Touristik

23-08-17 | TOUR OPERATORS

Στην εξαγορά του γερμανού τουρ οπερέιτορ Ferien Touristik, προχώρησε ο τουριστικός οργανισμός OTI Holding με βάση στην Κωνταντινούπολη, προκειμένου να αποκτήσει μερίδιο στη γερμανική αγορά.

Ο Ferien Touristik με βάση στο Ντίσελντορφ, είναι ένας μεσαίους μεγέθους σπεσιαλίστας στα δυναμικά πακέτα διαμονής και αεροπορικών θέσεων. Το 2016, η εταιρία, με 37 άτομα προσωπικό, αύξησε τα έσοδά της κατά 10% στα 65 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με το fvw, η εταιρία έχει σωρευτικές απώλειες 5 εκατ. ευρώ τα τελευταία έτη.

Η OTI Holding απέκτησε τον τουρ οπερέιτορ μέσω θυγατρικής στη Μάλτα. Η πρώην ιδιοκτήτριά της ήταν η Media Ventures στην Κολωνία, μια εταιρίας του επιχειρηματία στο χώρο της διαφήμισης, Dirk Ströer.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ferien Touristik και πρώην διευθυντή της Alltours, Heinz Bauermeister, η εταιρία δέχθηκε αύξηση κεφαλαίου και διαθέτει πρόσβαση σε ευρεία επιλογή ξενοδοχείων. 

Η OTI Holding έχει ιστορία 25 ετών και είναι μεγάλη εταιρία εισερχόμενου τουρισμού στην Τουρκία, με ξενοδοχεία, το πρακτορείο Odeon και μια αεροπορική εταιρία. Με την επωνυμία Coral Travel, είναι ένας από τους μεγαλύτερους τουρ οπερέιτορ στη Ρωσία και ενεργός σε άλλες αγορές εξερχόμενου τουρισμού, όπως η Πολωνία και η Ουκρανία.

Ο όμιλος, υπό την ηγεσία του Ayhan Bektas, επιζητούσε εδώ και καιρό της είσοδό τους στη γερμανική αγορά, ακολουθώντας τα βήματα του αντιπάλου Anex Tour.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ