TUI: Κέρδη για πρώτη φορά στο 9μηνο

10-08-17 | TOUR OPERATORS

Αυξημένος κατά 16%, στα 4,94 δισ.ευρώ, ήταν ο κύκλος εργασιών της TUI κατά το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους (έως και τον Ιούνιο), ενώ τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν σχεδόν κατά 19% σε 191 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Fritz Joussen, ο όμιλος κατάγραψε για πρώτη φορά στην ιστορία του κέρδη στους πρώτους 9 μήνες του οικονομικού έτους, κάτι που οφείλεται στη μείωση της εποχικότητας στις εργασίες του.

Ο κ.Joussen εκτίμησε ότι το τρέχον οικονομικό έτος θα είναι άλλη μια καλή χρονιά για τον όμιλο της TUI, προβλέποντας αύξηση πάνω από 3% στον κύκλο εργασιών και λειτουργικά κέρδη τουλάχιστον 10%.

Ο όμιλος ανέφερε ξανά την πολύ έντονη ζήτηση για διακοπές στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Ιταλία, τη Βουλγαρία και την Κροατία, καθώς για για ταξίδια μακρινών αποστάσεων και για κρουαζιέρες. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη δημοτικότητα για Τουρκία και προορισμούς της Βόρειας Αφρικής.

Τα καλά αποτελέσματα, όπως είπε ο κ.Joussen, αντικατοπτρίζουν την επιτυχημένη στρατηγική του ομίλου να εστιάσει στα δικά του ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια.

Οι κρατήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο παρέμειναν και φέτος στα υψηλά επίπεδα του προηγούμενου έτους παρά την αποδυνάμωση της στερλίνας. Ισχυρή απόδοση καταγράφεται στη Γερμανία (+11% η αύξηση του αριθμού πελατών) και στις σκανδιναβικές χώρες, όπου υπήρξε αναδιοργάνωση του ομίλου.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι