Thomas Cook: 36% αύξηση εσόδων από τις πωλήσεις πακέτων στην Ελλάδα

18-05-17 | TOUR OPERATORS

Η Ελλάδα είναι ο προορισμός που ξεχωρίζει αυτό το καλοκαίρι στις πωλήσεις του Thomas Cook, ενώ τα πήγε καλά και το χειμώνα. Τα έσοδα από τις πωλήσεις του τουρ οπερέιτορ για πακέτα διακοπών στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 36%, στο εξάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, γεγονός που βοήθησε τον Thomas Cook να κλείσει το εξάμηνο με αύξηση εσόδων κατά 3,2% στα  2,9 δισ. στερλίνες. Από την Τουρκία ο τουρ οπερέιτορ είχε απώλειες εσόδων κατά 41%.

Οι συνολικές πωλήσεις στα δικά του ξενοδοχεία για το καλοκαίρι, που έχουν υψηλότερο περιθώριο κέρδους, αυξήθηκαν κατά 10%. Oι κρατήσεις πακέτων παρουαιάζουν αύξηση έως και 12%, ενώ οι μέσες τιμές είναι 1% χαμηλότερα.

Ο διευθύνων σύμβουλος Peter Fankhauser δήλωσε ότι για την θερινή περίοδο παρατηρείται μια ισχυρή ζήτηση στις περισσότερςς αγορές. "Η Ελλάδα συνεχίζει να είναι ο προορισμός που ξεχωρίζει για το καλοκαίρι του 2017 ενώ οι πελάτες ψάχνουν επίσης μικρότερους Ευρωπαϊκούς προορισμούς όπως η Κύπρος και η Βουλγαρία, καθώς και ταξίδια σε πιο μακρινούς προορισμούς. Αντίθετα,μετά την ισχυρή ανάπτυξη πέρυσι, οι κρατήσεις για τα ισπανικά νησιά έχουν σταθεροποιηθεί σε μια πολύ ανταγωνιστική αγορά".

Σημαντική αύξηση παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στις κρατήσεις για Αιγυπτο, ενώ βελτίωση της ζήτησης καταγράφεται και για την Τουρκία. Ιδιαίτερα ισχυρή αύξηση του όγκου πωλήσεων καταγράφεται στη Γερμανία και τη Ρωσία. 

Αυτό το καλοκαίρι ο Thomas Cook έχει προσθέσει 15 νέους προορισμούς. Έχει προσθέσει, επίσης 15 νέα δικά του ξενοδοχεία, συμπεριλαμβανομένου του Casa Cook στην Κω. Τους επόμενους 18 μήνες θα ανοίξουν ακόμη 11 δικά του ξενοδοχεία, από τα οποία τουλάχιστον τα δυο θα είναι Casa Cook.

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι