TUI: Ισχυρή ζήτηση για Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι

29-03-17 | TOUR OPERATORS

Iσχυρή ανάπτυξη παρουσιάζει η ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι τόσο από τη Βρετανία, όσο και από τη Γερμανία, σύμφωνα με την TUI, η οποία επιπλέον προχώρησε σε αύξηση των κόνσεπτ φιλοξενίας της σε συνεργαζόμενα ξενοδοχεία στη χώρα μας.

Ο συνολικός αριθμός των κρατήσεων της TUI UK για το καλοκαίρι είναι μέχρι τώρα αυξημένος κατά 3% και τα έσοδα μέχρι 11% αυξημένα σε σχέση με πέρυσι.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τουρ οπερέιτορ, το 48% του συνολικού προγράμματος γι αυτό το καλοκαίρι έχει ήδη διατεθεί στην αγορά, ποσοστό σε αντιστοιχία με πέρυσι, με μέσες τιμές πώλησης έως και 8% ακριβότερες σε ετήσια βάση.

Στη Γερμανία, οι πωλήσεις για το καλοκαίρι αυξήθηκαν κατά 6% και ο αριθμός των τουριστών κατά 3% σε σχέση με πέρυσι, με αυξημένη ζήτηση για Ελλάδα, Κανάρια νησιά και μακρινούς προορισμούς.

Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα προκύπτει αυξημένη ζήτηση, επίσης, για Κανάρια Νησιά, όσον αφορά τους μακρινούς προορισμούς, με περαιτέρω μείωση του ενδιαφέροντος για Τουρκία.

Η χαμηλή ζήτηση για τη Β. Αφρική και την Τουρκία αντισταθμίστηκε από την αύξηση σε άλλους προορισμούς όπως η Δυτική Μεσόγειος και η Καραϊβική.

Εάν εξαιρεθεί η Τουρκία, οι κρατήσεις παρουσιάζουν αύξηση 7% σε σχέση με πέρυσι, με τη Γερμανία να είναι στο +8% και τις Σκανδιναβικές χώρες στο +9%.

Εγκαίνια στον τομέα των ξενοδοχείων και resort προγραμματίζονται στην Κροατία και την Ιταλία, ενώ επεκτείνονται τα κόνσεπτ φιλοξενίας σε συνεργαζόμενα ξενοδοχεία στη Σαρδηνία, την Ιταλία, την Κροατία, την Ισπανία και τη Βουλγαρία. 

Για τη σεζόν 2016/17, τα έσοδα προ φόρων παρουσιάζουν αύξηση 10%.

Η χειμερινή σεζόν 2016/17 κλείνει σύμφωνα με τις προσδοκίες του τουρ οπερέιτορ, με καλές επιδόσεις στα Hotels & Resorts, με ανάπτυξη στα έσοδα από την κρουαζιέρα στις αγορές-πηγές, αυξημένες κρατήσεις από τα άμεσα και διαδικτυακά κανάλια.

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη