Thomas Cook: +40% οι κρατήσεις για Ελλάδα

16-02-17 | TOUR OPERATORS

Αύξηση 40% στις κρατήσεις για Ελλάδα καταγράφει ο δεύτερος μεγαλύτερος τουρ οπερέιτορ στην Ευρώπη, Thomas Cook, o οποίος προέβη έγκαιρα στη διεύρυνση της προσφοράς του στη χώρα μας.

Μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν φέτος Κύπρος, Βουλγαρία, Πορτογαλία και Κροατία. Αυτά τα επίπεδα ζήτησης αντισταθμίζουν τις απώλειες στην Τουρκία.

Ο τουρ οπερέιτορ καταγράφει σε όλες τις αγορές αύξηση 9% στις κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2017, με το Ην. Βασίλειο να παρουσιάζει αύξηση 1%, τη Βόρεια Ευρώπη να έχει διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης, και την ηπειρωτική Ευρώπη να έχει ισχυρή ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον CEO του οργανισμού, Peter Fankhauser, ο γερμανικός αερομεταφορέας Condor συνεχίζει να υφίσταται την επίδραση της μειωμένης ζήτησης για Τουρκία και τις αυξημένες πληρότητες στα Κανάρια. Ωστόσο, η ισχυρή ζήτηση για Ελλάδα, σε συνδυασμό με τις μειώσεις σε συγκεκριμένα δρομολόγια, συμβάλλει στο να αντισταθμιστούν οι απώλειες αυτές.

Ο αερομεταφορέας θα εκτελεί ένα ευρύ φάσμα από νέα δρομολόγια με αναχώρηση από τη Γερμανία προς Ελλάδα (Σάμο, Θεσσαλονίκη Βόλο), Βουλγαρία (Mπουργκάς), Κροατία (Ντουμπρόβνικ, Σπλιτ), Κύπρο (Λάρνακα, Πάφο), Μάλτα, Πορτογαλία (Πόρτο Σάντο) και ΗΠΑ (Λας Βέγκας, Νέα Ορλεάνη, Πίτσμπουργκ, Σαν Ντιέγκο και Σιάτλ).

Οι επιδόσεις για το καλοκαίρι είναι καλύτερες σε σχέση με την τρέχουσα χειμερινή σεζόν. Η ηπειρωτική Ευρώπη παρουσιάζει μέχρι στιγμής μείωση 3% λόγω μειωμένης ζήτησης από Γερμανία και Βέλγιο, ιδιαίτερα για την Τουρκία, παρότι οι μέσες τιμές είναι κατά 2% υψηλότερες.

Oι κρατήσεις στην Condor είναι μειωμένες κατά 1%, μετά από τη μείωση θέσεων κατά 5%, εξαιτίας της απομάκρυνσης της ζήτησης από την Τουρκία. Τα έσοδα από κοντινούς και μακρινούς προορισμούς παραμένουν χαμηλά με μείωση 1% στη μέση τιμή, αντιπροσωπεύοντας τη γενική χαμηλή ζήτηση και τις υπερπληρότητες στα Κανάρια.

Τη χαμηλή σεζόν Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, η ηπειρωτική Ευρώπη βελτίωσε τα έσοδα προ φόρων κατά 5 εκατ. λίρες, με εποχιακές απώλειες 19 εκατ. λιρών. Ωστόσο τα έσοδα προ φόρων της Condor μειώθηκαν κατά 13 εκατ. λίρες έπειτα από απώλειες 7 εκατ. λιρών.

διαβάστε ακόμα

Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα