Μήνυση Βρετανών τουριστών στην Thomas Cook για ξενοδοχείο με παράσιτα στη Ζάκυνθο

10-10-16 | TOUR OPERATORS

Νομικές ενέργειες κατά της Thomas Cook έχει κινήσει ομάδα Βρετανών που κατά τη διάρκεια διαμονής τους σε resort της Ζακύνθου τον Αύγουστο, υπέφερε από διάρροια και στομαχόπονους, οι οποίοι οφείλονταν, όπως ανακάλυψαν, στη μετάδοση παράσιτου στον οργανισμό τους.

Μία από τις οικογένειες που έμεινε στο εν λόγω ξενοδοχείο, ισχυρίζεται ότι είδε το προσωπικό να απομακρύνει περιττώματα από την πισίνα και να προχωρά στην απολύμανσή της, την ώρα που οι επισκέπτες του ξενοδοχείου έκαναν μπάνιο σε αυτήν. 

Ορισμένοι από όσους υποβάλλουν τη μήνυση φέρονται να κόλλησαν από την πισίνα το παράσιτο Cryptosporidium που προκαλεί παθήσεις του πεπτικού συστήματος.

Συνολικά 17 άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση και αντιπροσωπεύονται από το δικηγορικό γραφείο Irwin Mitchell.

Η οικογένεια Cowley από το Northamptonshire, που είδε το προσωπικό να καθαρίζει την πισίνα, επέστρεψε στο σπίτι με συμπτώματα όπως διάρροια, στομαχόπονο και εμετούς, που οφείλονταν στο παράσιτο.

Όταν πληρώνεις για να κάνεις διακοπές με μια εταιρία όπως η Thomas Cook δεν περιμένεις να χρειαστεί να ανησυχήσεις για τη βασική υγιεινή, δηλωσε στην Daily Mail η οικογένεια, η οποία δεν έχει αναρρώσει πλήρως από την περιπέτεια υγείας.

Άλλοι πελάτες του ξενοδοχείου καταγγέλλουν μέσω του ίδιου δικηγορικού γραφείου ότι η άκρη της πισίνας καθαριζόταν με βούρτσα νυχιών την οποία στη συνέχεια ξέπλεναν στο νερό της πισίνας.

Το συγκεκριμένο παράσιτο μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας, ενδεχομένως αξεπέραστα για μερικούς ανθρώπους.

Εκπρόσωπος της Thomas Cook δήλωσε σχετικά: «Γνωρίζουμε πόσο σημαντικές είναι οι διακοπές και εργαζόμαστε εντατικά ώστε να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι πελάτες μας απολαμβάνουν τις διακοπές τους, επομένως ανησυχήσαμε όταν μάθαμε για αυτή την ασυνήθιστη περίπτωση. Όταν θα έχουμε άμεση πληροφόρηση θα ερευνήσουμε εκτενώς το θέμα».

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο