TripAdvisor και Τhomas Cook ενημερώνουν για τις απεργίες στα ελληνικά αεροδρόμια

08-10-16 | TOUR OPERATORS

Άμεσα πλέον χτυπά την τουριστική φήμη της χώρας η καθήλωση των αεροπλάνων στο έδαφος λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Tornosnews.gr, με το θέμα πέραν των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών ασχολούνται πλέον και οι μεγαλύτεροι Τοur Operators, διεθνείς πάροχοι ηλεκτρονικών κρατήσεων αλλά και υπουργεία Εξωτερικών ξένων χωρών.

Αναλυτικά:

- Θέμα διαδικτυακής συζήτησης έχει γίνει η απεργία και η μη δυνατότητα να έρθουν ξένοι τουρίστες στη χώρα μας στο TripAdvisor. Σε διαδικτυακές συζητήσεις έχει αναρτηθεί η σχετική είδηση που παραπέμπει στον Ιστοχώρο του Ρόιτερς που έχει μεταδώσει την είδηση.

Σε έκτακτη ενημέρωση έχει προχωρήσει και ο μεγάλος τουρ οπερέιτορ Τhomas Cook σημειώνοντας τη σοβαρή διαταραχή που μπορεί να προκληθεί σε πελάτες τους το ενδεχόμενο πραγματοποίησης της απεργίας. Σε κάθε περίπτωση ζητά συγγνώμη από τους πελάτες του αν συμβεί αυτό.

Aπό τη πλευρά του το Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας ενημέρωσε ότι, σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ, όλες οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια στην Ελλάδα θα ακυρωθούν από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου λόγω της 24ωρης απεργίας των ελεγκτών εναέριας. 

Όπως σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας η απεργία αυτή οφείλεται στη διαμαρτυρία της Ένωσης Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας κατά την υποβολή του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση των φορέων της πολιτικής αεροπορίας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Βούλγαρους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ελλάδα να ζητήσουν πληροφορίες από τις αεροπορικές εταιρείες  σχετικά με τις πτήσεις τους κατά τις ημέρες της απεργίας.

διαβάστε ακόμα

Αφιέρωμα του National Geographic Traveller για την Αθήνα
Στα 2.030 ευρώ ο κατώτατος μηνιαίος μισθός στο Βέλγιο
4η Ηπειρωτική γιορτή μανιταριού
Δήμος Σίφνου: Ποιες παραλίες προτείνονται για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
Δύο ενδιαφέρουσες εκθέσεις στο Μουσείο Πόλης του Βόλου
Βρετανικός τουρισμός 2024 | Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός στον κόσμο με την καλύτερη σχέση ποιότητας - τιμής
Ένωση Ξενοδόχων | Τοπική συνάντηση των ξενοδοχείων πόλεως Ρόδου
Η Τουρκία περιμένει 7 εκ. γερμανούς τουρίστες
Τουρισμός | Η FTI ακυρώνει όλα τα ταξίδια έως και τις 5 Ιουλίου | Αίτηση πτώχευσης και από την BigXtra Touristik
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | MAZOHA | PLAYGROUND 260 - 11 Ιουνίου 2024