TUI: +13% τα κέρδη της χρονιάς, παρά την κρίση στην Τουρκία

28-09-16 | TOUR OPERATORS

Τα κέρδη της χρονιάς πιθανόν να υπερβούν τις προβλέψεις, με αύξηση 12-13% για το έτος που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου αναφέρει σε ανακοίνωσή της η TUI AG, καθώς ο οργανισμός κατάφερε να διατηρήσει υψηλά τις πληρότητες σε ξενοδοχεία και κρουαζιέρες το καλοκαίρι παρά τη μετακίνηση της ζήησης από την ανατολική στη δυτική Μεσόγειο που προκάλεσαν τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία.

Η πρώτη πρόβλεψη έκανε λόγο για αύξηση τουλάχιστον κατά 10%. 

Οι πωλήσεις και ο αριθμός των πελατών από τις αγορές εξερχόμενου τουρισμού αυξήθηκαν κατά 1% και οι τιμές παρέμειναν στα ίδια επίπεδα.

"Έχουμε ισχυρές επιδόσεις στη Μεσόγειο, επενδυουμε στην Καραϊβική και τη ΝΑ Ασία και για την επέκταση του στόλου των κρουαζιερόπλοιων. Αυτή η διαφροποίηση καθιστά τα ρίσκα μας διαχειρίσιμα", αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι τουρ οπερέιτορ έσπευσαν να απομακρύνουν τις αεροπορικές θέσεις και τις κρατήσεις ξενοδοχείων από την Τουρκία από νωρίς φέτος, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα και την απόπειρα πραξικοπήματος, καθώς και αντίστοιχα γεγονότα σε τουριστικούς προορισμούς της Τυνησίας και της Αιγύπτου. 

Οι επιδόσεις της TUI βρίσκονται σε αντίθετη κατεύθυνση από την ανακοίνωση του αντιπάλου, Thomas Cook, ο οποίος την Τρίτη έκανε λόγο για μείωση 4% στις τιμές και τις κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2016.

Η TUI προσθέτει μεγάλα αεροσκάφη στον στόλο της καθώς η ζήτηση για μακρινούς προορισμούς παραμένει ισχυρή, ειδικά στο Ην. Βασίλειο. Αυτό συντέλεσε στην αύξηση 5% στις κρατήσεις για την ερχομενη χειμερινή σεζόν.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα