Thomas Cook: -5% οι κρατήσεις λόγω Τουρκίας

28-07-16 | TOUR OPERATORS

Aύξηση 8%, 2 ποσοστιαίες μονάδες επάνω σε σχέση με τα στοιχεία από το Μάιο, καταγράφει η Τhomas Cook στις κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2016, εάν εξαιρεθεί η Τουρκία που καταγράφει σημαντικές απώλειες. Αν συνυπολογιστεί και η Τουρκία, οι κρατήσεις παραμένουν αμετάβλητες από τα στοιχεία Μαϊου, δηλαδή μειωμένες κατά 5%.

Οι επιδόσεις του τρίτου τριμήνου βρίσκονται σε αντιστοιχία με του δευτέρου. Τα έσοδα του οργανισμού ανήλθαν σε 1,8 εκατ. λίρες, μειωμένα κατά 8%, λόγω του αρνητικού αντίκτυπου της Τουρκίας και των Βρυξελλών. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου που δημοσιεύει σήμερα ο τουρ οπερέιτορ, έχει πωληθεί το 81% του καλοκαιρινού προγράμματος, 3% λιγότερο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ενώ η ζητηση για τους περισσότερους προορισμούς είναι ισχυρή, η ζήτηση για Τουρκία παραμένει ασταθής και σημαντικά σε χαμηλότερα επίπεδα συγκριτικά με πέρυσι. Ο οργανισμός έχει προχωρήσει στη μείωση της χωρητικότητας στην  Τουρκία για το καλοκαίρι του 2016, προσφέροντας εναλλακτικούς προορισμούς ανάμεσα στους οποίους είναι και η χώρα μας (οι υπόλοιποι είναι Ισπανία, Βουλγαρία, Κούβα και ΗΠΑ)

Οι κρατήσεις στο Ην. Βασίλειο είναι 1% κάτω σε σχέση με πέρυσι. Η τιμολόγηση των οργανωμένων πακέτων παραμένει ισχυρή στο +2% σε σχέση με πέρυσι, αντικατοπτρίζοντας την έμφαση σε καλύτερης ποιότητας προϊόντα και την αποφυγή φθηνότερων προορισμών. Συνολικά, οι τιμές πώλησης στο Ην. Βασίλειο είναι μειωμένες κατά 4%.

Oι κρατήσεις στη Β. Ευρώπη είναι μειωμένες κατά 5%.

Στην ηπειρωτική Ευρώπη οι κρατήσεις είναι μειωμένες κατά 9% σε σχέση με πέρυσι, λόγω της χαμηλότερης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην περιοχή και της μειωμένης ζήτησης στο Βέλγιο εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων. 

Στη Γερμανία οι κρατήσεις παραμένουν στο -6% σε σχέση με πέρυσι, όμως συνεχίζουν να υπερβαίνουν σε επιδόσεις την ευρύτερη βιομηχανία τουρ οπερέιτινγκ. 

Οι κρατήσεις στην Condor είναι μειωμένες κατά 3% σε σχέση με πέρυσι και η τιμολόγηση επίσης κατά 3%.

Για τη χειμερινή σεζόν 2016/17, οι κρατήσεις στο Ην. Βασίλειο καταγράφουν πολύ θετική έναρξη με αύξηση 19% και μέσες τιμές σε αντιστοιχία με πέρυσι. Οι κρατήσεις στη Β. Ευρώπη είναι αμετάβλητες από πέρυσι και οι τιμές αυξημένες κατά 1%.

διαβάστε ακόμα

In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή