Brexit -ΑΒΤΑ: Έως 2 χρόνια χωρίς αλλαγές τα ταξίδια των Βρετανών στο εξωτερικό

24-06-16 | TOUR OPERATORS

Έως 2 χρόνια μπορεί να διαρκέσει η περίοδος "χάριτος" κατά την οποία οι Βρετανοί ταξιδιώτες δεν θα χρειαστεί να έρθουν αντιμέτωποι με αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα μπορουν να ταξιδεύουν στην Ευρώπη.

Ξεκαθαρίζει δε οτι όσοι βρετανοί πολίτες θα ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι δεν θα παρατηρήσουν μεγάλες αλλαγές. Ωστόσο, η πτώση της αξίας της λίρας θα έχει άμεσο αντίκτυπο στους τουρίστες από τη Βρετανία και την αγοραστική τους δύναμη στο εξωτερικό.

Αυτά επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση βρετανών τουριστικών πρακτόρων ΑΒΤΑ, σχετικά με τον άμεσο αντίκτυπο που θα έχει το Brexit στα ταξίδια των Βρετανών.

Το χρονικό διάστημα των 2 χρόνων είναι η προθεσμία μέσα στην οποία τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα κληθούν να προτείνουν μια συμφωνια στο Ην. Βασίλειο σε σχέση με τις εμπορικές σχέσεις τους στο μέλλον, αμέσως μετά την επίσημη ειδοποίηση της Βρετανίας σχετικά με την πρόθεσή της να εγκαταλείψει την ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε οτι σε πρώτο χρόνο δεν θα υπάρξουν αλλάγες στον τρόπο με τον οποίο οι Βρετανοί ταξιδεύουν και όπως αναφέρει η ΑΒΤΑ, οι ταξιδιώτες είναι το ίδιο ελεύθεροι με χθες να ταξιδεύουν από τη Βρετανία στην ΕΕ, οι ευρωπαϊκές κάρτες περίθαλψης υγείας παραμένουν έγκυρες και ρυθμίσεις όπως τα Δικαιώματα Επιβατών στις Αερομεταφορές παραμένουν σε ισχύ.

Από την πλευρά της η παγκόσμια Ένωση οδικών μεταφορών IRU, αναφέρει σε ανακοίνωσή της οτι τα ζητήματα που θα προκύψουν από το Brexit στα οδικά ταξίδια θα είναι τα εξής: η χρήση και επαναφορά συμφωνιών εκτελωνισμού και διευκόλυνσης διέλευσης, διασυνοριακού ΦΠΑ, η πρόσβαση στην αγορά και στο επάγγελμα, καθώς και τα στάνταρ εκπαίδευσης και αναγνώρισης.

Οι μεταφορές μπορεί να αντιμετωπίσουν ζητήματα ασφαλείας όπως παράνομη μετανάστευση και απαιτήσεις ελέγχων ασφαλείας για τους επιβάτες των οδικών μεταφορών. 

Η Ένωση καλεί για ταχεία επίλυση αυτών των ζητημάτων προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η διευκόλυνση των επιχειρησιακών σχεδιασμών στις μεταφορές.

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο