TUI: Προσαρμογή στη ζήτηση

31-03-16 | TOUR OPERATORS

Χαμηλή ανάπτυξη στις κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2016, με ισχυρή ζήτηση από τη βρετανική αγορά και με την τάση των ευρωπαίων να εγκαταλείπουν την Τουρκία και να στρέφονται προς εναλλακτικούς προορισμούς, καταγράφει ο μεγαλύτερος τουρ οπερέιτορ της Ευρώπης, TUI.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός, παρατηρείται αύξηση 2% στις κρατήσεις σε όλες τις αγορές και 3% στα έσοδα, μετά και τη βελτίωση κατά 1% των μέσων τιμών πώλησης.

Όσον αφορά τις επιδόσεις στο Ην. Βασίλειο, τα έσοδα παρουσιάζουν ισχυρή ανάπτυξη της τάξης του 8% και οι κρατήσεις +9%. 

Παρότι τα ποσοστά των υπόλοιπων αγορών δεν ανακοινώθηκαν, η TUI γνωστοποίησε ότι μέχρι στιγμής έχει διαθέσει το 47% του καλοκαιρινού προγράμματος, ποσοστό που βρίσκεται σε γενικές γραμμές σε αντιστοιχία με το αντίστοιχο περυσινό. 

Η ζήτηση για Τουρκία παραμένει υποτονική και οι κρατήσεις από το σύνολο των αγορών εξερχόμενου τουρισμού είναι αυξημένες κατά 8% εάν εξαιρέσει κανείς την Τουρκία.

Η μετακίνηση της ζήτησης σε εναλλακτικούς δημοφιλείς προορισμούς έχει ωφελήσει κυρίως την Ισπανία και δευτερευόντως τους προορισμούς μεσαίων και μακρινών αποστάσεων. 

Ισχυρές χαρακτηρίζονται οι κρατήσεις κρουαζιέρας για αυτό το καλοκαίρι, οι οποίοι επωφελούνται από τη ζήτηση για το Mein Schiff 5 που θα ξεκινήσει δρομολόγια τον Ιούλιο και από τις βελτιωμένες επιδόσεις του στόλου της Hapag-Lloyd Cruises.

Οι πληρότητες και επιδόσεις των ξενοδοχείων της TUI, με εξαίρετη την Τουρκία και το Β. Αφρική, παρουσιάζονται βελτιωμένες εξαιτίας της μετακίνησης της ζήτησης προς εναλλακτικούς προορισμούς και λόγω των νέων ξενοδοχείων. 

Το χειμερινό πρόγραμμα 2015/16 έκλεισε σύμφωνα με τις προσδοκίες αφού διατέθηκε σχεδόν ολόκληρο στην αγορά, με έσοδα αυξημένα κατά 3% και ιδιαίτερα καλές επιδόσεις σε Κανάρια, Ισπανία και μακρινούς προορισμούς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, Fritz Joussen, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επιδόσεις πωλήσεων του καλοκαιρινού προγράμματος, με την αύξηση σε κρατήσεις και έσοδα. Όπως είπε, ο όμιλος έδειξε και πάλι την ευελιξία του επιχειρησιακού του μοντέλου και την ικανότητά του να αναπροσαρμόζει τη χωρητικότητα των προορισμών προκειμένου να ανταποκριθεί στη ζήτηση, και ως αποτέλεσμα αυτού η ζήτηση και η τιμολόγηση παρέμεινε σταθερή σε γενικές γραμμές, παρά τον αντίκτυπο των γεωπολιτικών εξελίξεων. 

Δήλωσε ακόμα τα εξής: «Το ολοκληρωμένο μοντέλο και το διαφοροποιημένο εύρος των καταλυμάτων μας, σε συνδυασμό με τις ισχυρές σχέσεις με τους προμηθευτές συνεχίζουν να μας τοποθετούν σε ανταγωνιστική θέση με βιώσιμη ανάπτυξη εσόδων. Επομένως παραμένουμε σε καλή θέση για ανάπτυξη εσόδων προ φόρων της τάξης του 10% τουλάχιστον κατά το οικονομικό έτος 2015/17».

διαβάστε ακόμα

ΜΑΙΧ | Πρόγραμμα κινητικότητας σπουδαστών ERASMUS+
«Thessaly Evros Pass»: Πρόγραμμα 4,45 εκατ. ευρώ για τις περιοχές Θεσσαλίας και Έβρου που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές
Ρόδος: Επέμβαση Υπ. Οικονομικών, ΕΛΑΣ και ΑΑΔΕ στην παραλία της Αγίας Μαρίνας για παράνομες κατασκευές
Άνοιξε ανακαινισμένο και 5άστερο το ξενοδοχείο Iberostar Selection Creta Marine
Αναβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου - Υπεγράφη η σχετική σύμβαση
EKT: Μείωση επιτοκίων, γρίφος ο πληθωρισμός
Πολιτισμός και Τουρισμός στα Γιάλτρα
“Κενά αέρος” για 3 αεροπορικές εταιρίες μετά την κατάρρευση του FTI
Η Star Alliance γιορτάζει 10 χρόνια παρουσίας στο Terminal 2 του αεροδρομίου Heathrow 
FedHATTA: Προβληματικές οι νέες Οδηγίες ελέγχου των τουριστικών λεωφορείων για τις σχολικές εκδρομές