Γερμανοί t.o’s: Απαισιοδοξία για την πορεία των κρατήσεων

31-03-16 | TOUR OPERATORS

Απαισιόδοξοι για την εξέλιξη των κρατήσεων παρουσιάζονται οι γερμανοί τουρ οπερέιτορ, οι οποίοι καταγράφουν μειωμένη ζήτηση συγκριτικά με πέρυσι εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων σε δημοφιλείς προορισμούς των Γερμανών. 

Οι κρατήσεις παραμένουν σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι, ακόμη και μετά την μικρή αναζωπύρωση της ζήτησης που παρατηρήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, αναφέρουν οι τουρ οπερέιτορ της χώρας.

Η δυτική Μεσόγειος και ο εσωτερικός τουρισμός στη Γερμανία συνεχίζουν να έχουν καλές πωλήσεις, όμως η ζήτηση για Τουρκία, Αίγυπτο και Τυνησία έχει περιοριστεί σημαντικά.

Σύμφωνα με τον μηνιαίο δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης της εταιρίας συμβούλων Dr Fried + Partner, οι τρομοκρατικές επιθεσεις σε Κωνσταντινούπολη και Βρυξέλλες έχουν επιτείνει το κλίμα απαισιοδοξίας ανάμεσα στους γερμανούς τουριστικούς πράκτορες. Ο δείκτης έπεσε στους 95 βαθμούς έναντι των 103,9 βαθμών τον αντίστοιχο μήνα του 2015.

Οι χαμηλές πωλήσεις των τελευταίων μηνών είναι ο βασικός λόγος της πτώσης αυτής. Μόνο το 26% των ερωτηθέντων είπε ότι είχε καταγράψει αύξηση των πωλήσεων τους τελευταίους μήνες σε σύγκριση με το 34% που είχε μείωση. Οι τρέχουσες πωλήσεις είναι ελαφρώς ενισχυμένες, με το ένα τρίτο να καταγράφει αύξηση.

Ωστόσο, οι εκτιμήσεις για τους ερχόμενους μήνες είναι απαισιόδοξες, με μόνο το 17% να αναμένει βελτίωση κερδών μέσα στο ερχόμενο 6μηνο, και το 27% χαμηλότερες πωλήσεις και κέρδη. 

Το 26% προβλέπει τη μείωση της ζήτησης τους ερχόμενους μήνες, σε σύγκριση με το 23% που προβλέπει αύξηση. Περισσότεροι από τους μισούς προβλέπουν ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα επίπεδα της ζήτησης.

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε εκδήλωση τουριστικής προβολής στη Βαλένθια
Προς... «αλυσιδοποίηση» η Ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή αγορά
Νέο Δ.Σ. στην Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου | Πρόεδρος ο Άκης Τσαρούχης, Γεν. Διευθυντής ο Θ. Τζούμας
ΕΤΕ | Ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να πετύχει νέο ρεκόρ το 2024- 35 εκατ. τουρίστες, 22 δισ. ευρώ έσοδα
AEGEAN | Πρόγραμμα υποτροφιών μηχανικών αεροσκαφών
«Two tickets to Greece»: Από τους κινηματογράφους της Αυστραλίας στην Ελλάδα
Ποσειδώνια: Στρατηγική συνεργασία ΕΛΙΜΕ με ΕΕΝ - Ο Όμιλος ΟΝΕΧ ξεκινά γραμμή παραγωγής 30 ρυμουλκών
Υπερκαλύφθηκε ο προϋπολογισμός του Ταμείου Ανάκαμψης για τη δράση προσβασιμότητας στις Ελληνικές παραλίες
Πτώχευση FTI: O διαχειριστής αφερεγγυότητας επιδιώκει την τμηματική πώληση της εταιρίας
DRV: Θετικοί οι ταξιδιώτες στη χρήση chatbot και ΑΙ στα επαγγελματικά ταξίδια