ΟΤΙ και Anex σχεδιάζουν άνοιγμα στη Γερμανική αγορά

24-03-16 | TOUR OPERATORS

Oι τουρ οπερέιτορ OTI Holding και Anex Tour εξετάζουν την προοπτική να προσφέρουν τα πακέτα τους σε Τουρκία και Αίγυπτο, εκτός απο τη ρωσική και στη γερμανική αγορά, προκειμένου να αντισταθμίσουν τις συνέπειες της τρέχουσας συγκυρίας, σύμφωνα με πληροφορίες του Fvw.

Η μείωση των τουριστικών ροών από τη Ρωσία στο εξωτερικό μετά και την απαγόρευση των ταξιδίων σε Αίγυπτο και Τουρκία, είχε σημαντικό αντίκτυπο στους τουρ οπερέιτορ, οι οποίοι πλέον προσπαθούν να κατευθύνουν τους πελάτες τους προς την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και άλλους εναλλακτικούς προορισμούς.

Η δραστηριοποίησή τους σε άλλες αγορές-πηγές, γίνεται με στόχο την ενίσχυση των επιχειρήσεών τους.

Ο OTI, με έδρα την Κωνσταντινούπολη, είναι ενεργός στη ρωσική αγορά μέσω των brand Coral και Sunmar, έχοντας παρουσία και στην Πολωνία αλλά και μερικές άλλες αγορές της ανατολικής Ευρώπης, διαθέτει έναν αερομεταφορέα για πτήσεις τσάρτερ, την Royal Flight, καθώς και 8 ξενοδοχεία και τουριστικά πρακτορεία εισερχόμενου τουρισμού στην Τουρκία και την Αίγυπτο.

Άλλωστε, ο OTI διαθέτει στο δυναμικό του το πρώην αφεντικό της TUI, Michael Frenzel, ο οποίος έχει ρόλο συμβούλου στον στρατηγικό σχεδιασμό στην Ευρώπη, και ειδικά στη Γερμανία. O Frenzel σήμερα είναι πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού (WTTC) καθώς και της Γερμανικής Ένωσης Τουρισμού (BTW).

Από την πλευρά του, ο Anex Tour, ο οποίος διαθέτει τον αερομεταφορέα Azur Air, μερικά ξενοδοχεία και πρακτορείο εισεχόμενου τουρισμού, θα μπορούσε να ενδιαφέρεται για την απόκτηση άδειας λειτουργίας στη γερμανική αγορά για την Azur Air και σε συνεργασία με την Involatus, με τον ιδιοκτήτη ωστόσο της τελευταίας να αρνείται οτι σκοπεύει να συνεργαστεί με τον τουρ οπερέιτορ. Η εταιρία του ναυλώνει χωρητικότητα στις Τουρκικές Αερογραμμές και στην Small Planet Airlines προς προορισμούς της Τουρκίας.

Οι δύο αυτές εταιρίες, μαζί με τον Pegas, είναι ανάμεσα στους μεγαλύτερους τουρ οπερέιτορ της ρωσικής αγοράς, οι οποίοι διαθέτουν κυρίως διακοπές στην Τουρκία και την Αίγυπτο. Πέρυσι, σε αυτούς τους 2 προορισμούς κατευθύνθηκαν 5,5 εκατ. Ρώσοι τουρίστες.

 

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού