Γερμανοί t.o's: μετακίνηση της ζήτησης στη Δ. Μεσόγειο και Β.Ευρώπη στα πολιτιστικά ταξίδια

29-02-16 | TOUR OPERATORS

Μαζικές απώλειες τουριστικών ροών στην ανατολική Μεσόγειο και μετακίνηση της ζήτησης προς τους δυτικούς προορισμούς, καταγράφει ο γερμανός τουρ οπερέιτορ Studiosus, που ειδικεύεται στον πολιτιστικό τουρισμό.

Συγκεκριμένα, στις περιοχές που φαίνεται πως πλήττονται εφέτος, εξαιτίας της ανησυχίας για το ζήτημα της ασφάλειας, συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, με τις υπόλοιπες να είναι η Αίγυπτος και η Τυνησία, ενώ βαρύ πλήγμα έχει δεχθεί η Τουρκία. Χαρακτηριστικά, το 2013 ο τουρ οπερέιτορ διοχέτευε 5.000 επισκέπτες στην Τουρκία ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός έχει πέσει στο μισό. 

Αντίθετα, μεγάλες αυξήσεις της ζήτησης καταγράφονται στους προορισμούς της δυτικής Μεσογείου. Η Ισπανία είναι ο δεύτερος σημαντικότερος προορισμός του Studiosus στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, και ακολουθεί η Πορτογαλία. Η Ιταλία καταγράφει επίσης μεγάλη ανάπτυξη των κρατήσεων, ειδικά στην Σικελία. Επίσης, Αζόρες, Ιρλανδία και Σκανδιναβία κινούνται ανοδικά.

Οι τουρίστες προτιμούν όλο και περισσότερο τη βόρεια Ευρώπη, κάτι που επιβεβαιώνει και ο επικεφαλής προϊόντος της Dertour, Dino Steinkamp. Ο τουρ οπερέιτορ Gebeco καταγράφει αύξηση της ζήτησης για Ισπανία και Ιταλία, ο Icarus για Βαλτική ή Αρμενία, ενώ και η Μέση  Ανατολή, με τη Ισραήλ, φαίνεται να κινείται ανοδικά. Το Ιράν καταγράφει αύξηση κρατήσεων, ενώ οι οργανωτές ταξιδίων επιδιώκουν να εκμεταλλευθούν κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται στην Κούβα.

Μετά τη λήξη του ζητήματος με την επιδημία του ebola, η Αφρική καταγράφει διψήφια ανάπτυξη στην Gebeco. Χρονιά ρεκόρ για τη Ν. Αφρική αναμένει ο Dertour, έχοντας προσθέσει επιπλέον προγράμματα.

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο