Βρετανική οικογένεια κατά του First Choice για γαστρεντερίτιδα σε ξενοδοχείο της Κύπρου

12-08-15 | TOUR OPERATORS

Στα δικαστήρια οδηγείται η περιπέτεια βρετανικής οικογένειας στο Holiday Village Aliathon resort στην Κύπρο, όπου τα 11 μέλη της οικογένειας υπέστησαν σοβαρές γαστρεντερικές διαταραχές, με αποτέλεσμα να καταστραφούν οι διακοπές τους.

Η 11μελής οικογένεια Jason and Sadie Sanders ταξίδεψε με την First Choice στο εν λόγω ξενοδοχείο στην Κύπρο για να γιορτάσει τα 70ά γενέθλια του πατέρα.

Μόλις λίγες ημέρες μετά την άφιξη για τις διακοπές δυο εβδομάδων, τα 11 μέλη της οικογένειας αρρώστησαν με διάρροια, εμετό, πυρετό και στομαχικές διαταραχές. Επτά άτομα, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, ενώ 3 μήνες αργότερα συνεχίζουν να υποφέρουν, όπως αναφέρεται σε βρετανικά δημοσιεύματα.

Το δικηγορικό γραφείο Irwin Mitchell, που ανέλαβε την υπόθεση για λογαριασμό της οικογένειας, αποδίδει ευθύνες στον βρετανό τουρ οπερέιτορ γιατί το συνεργαζόμενο μαζί του ξενοδοχείο γιατί δεν προέβη στους σωστούς ελέγχους, υποστηρίζοντας ότι το ξενοδοχείο δεν καθαρίζονταν τακτικά, τα τρόφιμα και τα φαγητά δεν εξυπηρετούνταν στη σωστή θερμοκρασία και η πισίνα έκλεισε προσωρινά δυο φορές λόγω ακαθαρσιών.

Η γαστρεντερίτιδα, λέει η οικογένεια και το δικηγοτικό γραφείο, κατέστρεψαν αυτές τις ιδιαίτερες δικαοπές της οικογένειας, που ήθελε να γιορτάσει τα 70ά γενέθλια του πατέρα Sanders στο Holiday Village Aliathon.

Η First Choice λέει ότι ελέγχει προσεκτικά όλα τα θέρετρα στα οποία δραστηριοποιείται για να διασφαλιστεί ότι τηρούνται οι διεθνείς προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας και στην παρούσα φάση δεν θέλει να πει κάτι περισσότερο, αφού η υπόθεση έλαβε την δικαστική οδό.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα