Βρετανοί t.o's: Η πιο κατάλληλη στιγμή για διακοπές στην Ελλάδα είναι τώρα! - αύξηση στις αναζητήσεις

07-07-15 | TOUR OPERATORS

Αύξηση του ενδιαφέροντος για ταξίδια στην Ελλάδα, η οποία πυροδοτείται κατά κύριο λόγο από τις χαμηλές τιμές των πακέτων του Ιουλίου και υποβοηθείται από την ευνοϊκή ισοτιμία της λίρας έναντι του ευρώ, παρατηρείται αυτόν τον καιρό στη βρετανική αγορά, παρά τις εξελίξεις στη χώρα οι οποίες παρατείνουν το κλίμα αβεβαιότητας.

Συγκεκριμένα, αύξηση 16% σε σχέση με μια εβδομάδα πριν και 12% σε σχέση με πέρυσι, παρά τις εξελίξεις, καταγράφεται στις αναζητήσεις πτήσεων για προορισμούς της Ελλάδας την πρώτη εβδομάδα επιβολής των capital controls, από τις 29 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η μηχανή αναζήτησης Skyscanner.

Επιπλέον, η μηχανή αναζήτησης ξενοδοχειακών τιμών Trivago ανακοίνωσε ότι οι αναζητήσεις που κατέγραψε κατά την περίοδο του Ιουνίου για την Ελλάδα ήταν αυξημένες κατά 15% σε σχέση με ένα μήνα πριν και σε αντιστοιχία με τα μεγέθη του Ιουνίου του 2014. Όπως αναφέρει εκπρόσωπος της Trivago στη Telegraph, οι αναζητήσεις για Κρήτη, για παράδειγμα, καταγράφουν αύξηση τόσο από μήνα σε μήνα όσο και σε ετήσιο επίπεδο και το νησί θα επωφεληθεί από το ρεύμα εισερχόμενου τουρισμού φέτος το καλοκαίρι.

Ενώ οι τάσεις που παρουσιάζονται στις αναζητήσεις δεν αντιστοιχούν απαραίτητα σε κρατήσεις, τα τελευταία δεδομένα της εταιρίας αναλύσεων της Βρετανίας GfK Ascent, δείχνουν ότι οι πωλήσεις πακέτων διακοπών στην Ελλάδα για την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου έως τις 27 Ιουνίου είναι αυξημένες κατά 2% σε σχέση με πέρυσι.

Αυξήσεις έως 5% μέσα στον Ιούλιο

Επιπλέον, η εταιρία εκτιμά ότι ο αριθμός των τουριστών που πρόκειται να επισκεφθούν την Ελλάδα την εβδομάδα που τελειώνει στις 11 Ιουλίου θα είναι αυξημένος κατά 2% σε σχέση με την αντίστοιχη εβδομάδα του 2014. Ο αριθμός των τουριστών που θα αφιχθούν στη χώρα μας την εβδομάδα που λήγει στις 18 Ιουλίου εκτιμάται, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ότι θα είναι αυξημένο κατά 4% ενώ την επόμενη εβδομάδα η αύξηση εκτιμάται ότι θα φτάσει το 5%.

Σύμφωνα με τον τουρ οπερέιτορ Ionian and Aegean Island Holidays, που ειδικεύεται σε αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα, οι κρατήσεις για Ελλάδα παραμένουν σε αντιστοιχία με το 2014, ενώ, όπως αναφέρει στην Telegraph, δεν έχει υπάρξει ποτέ καλύτερη εποχή να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα. 

Όπως αναφέρει εκπρόσωπος του τουρ οπερέιτορ, αυτή τη στιγμή είναι business as usual, δεν υπάρχουν αναφορές για ελλείψεις οποιουδήποτε είδους από τους πράκτορες και οι αντιπρόσωποι της εταιρίας έχουν έκτακτα κεφάλαια σε περίπτωση που οι πελάτες χρειαστούν μετρητά. 

Σύμφωνα με τον τουρ οπερέιτορ, εξαιτίας του ότι οι τιμές στην Ελλάδα για τον Ιούλιο είναι μειωμένες μέχρι 35% και λόγω της ισχυρής λίρας έναντι του ευρώ, αυτή είναι μια ιδανική εποχή για ταξίδια στη χώρα.

Επιφυλακτικός εμφανίζεται από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΒΤΑ και πρόεδρος της Sunvil, Νοέλ Ιωσηφίδης, εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξουν νέες κρατήσεις προς το παρόν. Όλοι περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τις επόμενες ημέρες, δήλωσε στην Evening Standard και αυτή η αναποφασιστικότητα είναι το πρόβλημα, είπε. Αν οι άνθρωποι δεν αισθάνονται σιγουριά, δεν θα θελήσουν να επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα και θα το αναβάλλουν για του χρόνου, τόνισε.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία και τουρ οπερέιτορ Monarch, οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής συνεχίζονται, όμως σε μικρότερους ρυθμούς από το συνηθισμένο. Όπως επισημαίνει ο όμιλος, η Ελλάδα είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές και οι Έλληνες είναι ιδιαιτέρως φιλόξενοι με τους τουρίστες, τώρα περισσότερο από ποτέ, λόγω της μεγάλης σημασίας που έχει ο τουρισμός στην οικονομία τους.

Ανανέωση της σύστασης για Ελλάδα: έχετε μαζί σας ιατροφαρμακευτικά σκευάσματα

Όσοι βρετανοί επισκέπτονται την Ελλάδα δε μπορούν να ακυρώσουν ή να αλλάξουν το ταξίδι τους χωρίς να χάσουν τα λεφτά τους, εκτός αν το βρετανικό ΥΠΕΞ εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία που να αποτρέπει να ταξίδια στην Ελλάδα. Προς το παρόν προειδοποιεί τους επισκέπτες να φέρουν μαζί τους επιπλέον μετρητά, σε περίπτωση που τα ΑΤΜ καταρρεύσουν, και να λάβουν επιπλέον προληπτικά μέτρα για το ενδεχόμενο κλοπών. 

Απαντώντας σε αυτή την προειδοποίηση, η Thomas Cook επιβεβαίωσε ότι θα αυξήσει τα ατομικά όρια μετρητών στις πολιτικές ταξιδιωτικής ασφάλισης που προσφέρει σε όσους πελάτες της επισκέπτονται την Ελλάδα. Ένα Grexit θα έχει μικρό αντίκτυπο στις διακοπές στην Ελλάδα, προσθέτει ο τουρ οπερέιτορ. «Η Ελλάδα πάντα ήταν και συνεχίζει να είναι ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός και η ομάδα εδάφους μας, όπως και οι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες της χώρας, μας διαβεβαιώνουν ότι όλα είναι business as usual», επισήμανε εκπρόσωπος του τουρ οπερέιτορ.

Σε σημερινή του προσθήκη στην ταξιδιωτική σύσταση για Ελλάδα, το βρετανικό ΥΠΕΞ επισημαίνει οτι όλοι ταξιδιώτες που κατευθύνονται στους προορισμούς της χώρας μας θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι διαθέτουν επάρκεια σε ιατροφαρμακευτικά σκευάσματα καθόλη τη διάρκεια παραμονής τους.

διαβάστε ακόμα

Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023