Thomas Cook: Μόνο σε απειλή ασφάλειας και υγείας οι δωρεάν ακυρώσεις από τους πελάτες

01-07-15 | TOUR OPERATORS

Όλες οι εκδοχές της ελληνικής κρίσης και οι πιθανές επιπτώσεις στους τουρίστες, που έχουν κλείσει πακέτα για διακοπές στη χώρα μας, απαντώνται μέσω ερωτο-απαντήσεων από τον Thomas Cook, που αποκαλύπτει το tornosnews.

1. Τι συνέπειες θα είχε μια αποχώρηση ή αποβολή της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ για τους τουρίστες;

Απάντηση: Ο Thomas Cook εκτιμά ότι τίποτα δεν θα αλλάξει για τον προϋπολογισμό του ταξιδιώτη σε περίπτωση του λεγόμενου Grexit. Οι πληρωμές είναι καλυμμένες. Οι τουρίστες μπορούν να κλείσουν το ταξίδι τους στην Ελλάδα χωρίς δισταγμό. Εάν υπάρξει αλλαγή νομίσματος στη δραχμή τα επιτόπια έξοδα θα πέσουν λόγω της πιθανής σημαντικής υποτίμησης της δραχμής έναντι του ευρώ.

2. Μπορούν οι τουρίστες, που έχουν κάνει κράτηση για Ελλάδα να την ακυρώσουν ή να επιλέξουν άλλο προορισμό χωρίς τις προβλεπόμενες επιβαρύνσεις;

Απάντηση: Όχι. Δωρεάν αλλαγές και ακυρώσεις προϋποθέτουν έναν αντικειμενικό κίνδυνο για την ασφάλεια ή την υγεία. Αυτό θα απαιτούσε μια προειδοποίηση για τα ταξίδια στην Ελλάδα από το υπουργείο Εξωτερικών. Αυτό δεν συμβαίνει στην Ελλάδα και δεν πρέπει να αναμένεται.  

3. Μπορεί ο Thomas Cook να εγγυηθεί την ασφάλεια των πελατών στην Ελλάδα;

Απάντηση: Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την ασφάλεια των τουριστών. Ακόμη και στην περίπτωση που υπάρξουν διαδηλώσεις, η εμπειρία έχει δείξει ότι αυτέςς θα λάβουν χώρα στις μεγάλες πόλεις.

4. Τι θα συμβεί αν τα ΑΤΜ μετά από μια αλλαγή νομίσματος παραμείνουν κλειστά και δεν μπορούν να κάνουν αναλήψεις χρημάτων οι τουρίστες;

Απάντηση: O Thomas Cook συμβουλεύει τους πελάτες του να έχουν επαρκή μετρητά μαζί τους και μια πιστωτική κάρτα. Ακόμη και εάν υποτεθεί ότι η Ελλαδα θα έχει δραχμή, οι συναλλαγές σε ευρώ θα είναι αποδεκτές ως μέθοδος πληρωμής.

5. Θα υπάρξουν ελλείψεις τροφίμων αναμενόμενες σε περίπτωση ελληνικής εξόδου από τη ζώνη του ευρώ;

Απάντηση: Όχι. Ακολουθούμε τη γνώμη των εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με την οποία η αγροτική οικονομία της Ελλάδας είναι αρκετά ικανή να καλύψει τις ανάγκες των τουριστών και των ντόπιων.

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι