Παράταση για τις προσφορές στη μαρίνα Χίου

18-01-18 | ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρατείνεται μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 5 μ.μ., η προθεσμία υποβολών για την παραχώρηση υπηρεσιών λειτουργίας λιμένων και του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Χίου, με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ.

Οι όροι παραμένουν ίδιοι. 

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα astraparis.gr, τις τελευταίες εβδομάδες εκδηλώθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από επενδυτικά σχήματα, εγχώρια και διεθνή, πλην – όμως – κάποιοι κατέθεσαν αιτήματα για την παράταση της προθεσμίας, προκειμένου να ετοιμάσουν τους φακέλους του ενδιαφέροντός τους.

Περιγραφή της μαρίνας Χίου

Η θαλάσσια ζώνη της μαρίνας Χίου έχει επιφάνεια 80.000 τ.μ. περίπου και περιλαμβάνει λιμενολεκάνη συνολικής επιφάνειας 28.000 τ.μ. περίπου. Το ωφέλιμο βάθος εντός της λιμενολεκάνης κυμαίνεται μεταξύ –3,5 μ. και –5,0 μ.

Η χερσαία ζώνη της μαρίνας Χίου, καλύπτει επιφάνεια 35.000 τ.μ. περίπου, έχει διαμορφωθεί κατά κύριο λόγο με επιχώσεις θαλασσίου χώρου. Προς το παρόν η χερσαία ζώνη είναι ανεκμετάλλευτη και χαρακτηρίζεται από πλήρη απουσία υποδομών και διαμορφώσεων (υπάρχει μόνο ένας πρόχειρος οικίσκος που στεγάζει εργοταξιακή γεννήτρια παροχής ρεύματος).

Σήμερα, η μαρίνα δεν είναι λειτουργική, ενώ ένας μικρός αριθμός σκαφών αναψυχής ελλιμενίζεται ενίοτε στη λιμενολεκάνη. Παρόλα αυτά, η μαρίνα θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τουλάχιστον 170 σκάφη αναψυχής διαφόρων κατηγοριών μήκους έως 25 μ. ύστερα από περιορισμένης κλίμακας παρεμβάσεις.

 

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google