Αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών σε Λέρο και Καμμένα Βούρλα

23-09-17 | ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το Υπουργείο Τουρισμού αποφάσισε την παραχώρηση μετ' ανταλλάγματος της χρήσης και εκμετάλλευσης του αγκυροβολίου τουριστικών σκαφών στη θέση Παντέλι στη Λέρο, δυναμικότητας 22 σκαφών για διάστημα 23 ετών.

Το αγκυροβόλιο παραχωρείται στον κ. Ελευθέριο Κουτσανέλλο. Η διάρκεια της παραχώρησης είναι δυνατό να παραταθεί μόνο εάν αυτό συμφωνηθεί συμβατικά μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Ελευθέριου Κουτσανέλλου, πριν από τη λήξη της αρχικά καθορισμένης απόφασης αυτής διάρκειας παραχώρησης. Παράλληλα, το υπουργείο αποφάσισε την παραχώρηση άδειας λειτουργίας του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών Καμένων Βούρλων.

Η λειτουργία του εν λόγω λιμένα διέπεται από τις κείμενες διατάξεις και το Γενικό Κανονισμό Λειτουργίας Λιμένων. Η εν λόγω άδεια δεν αντικαθιστά οποιαδήποτε άδεια απαιτείται από άλλους αρμόδιους φορείς, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Τέλος, με κοινή απόφαση των υπουργείων Τουρισμού και Περιβάλλοντος τροποποιήθηκε παλαιότερη απόφαση χωροθέτησης και παραχώρησης του καταφυγίου τουριστικών σκαφών στη Βολισσό Χίου. Με την απόφαση εγκρίνεται μεταξύ άλλων η υλοποίηση συμπληρωματικών έργων για την προστασία της λιμενολεκάνης (επέκταση του προσήνεμου λιμενοβραχίονα, επέκταση του υπήνεμου λιμενοβραχίονα) για τη προσθήκη κτιρίων στη χερσαία ζώνη και για την αλλαγή χρήσης υφιστάμενου κτιρίου.   

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ