Παράνομη ναύλωση επαγγελματικού πλοίου αναψυχής στην Μύκονο

03-07-17 | ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

 Νέα επιτυχία είχε το Λιμενικό Σώμα, στην καταπολέμηση των παράνομων ναυλώσεων, βάσει των αυστηρών οδηγιών που έχει δώσει για την πάταξη του φαινομένου ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.  Αυτή τη φορά, σε έλεγχο που έκαναν τα στελέχη του  Λιμεναρχείου Μυκόνου, διαπιστώθηκε παράνομη ναύλωση του Commercial Yacht ''CARPE DIEM 5'', σημαίας Τουρκίας.  Από το ναυλοσύμφωνο, προέκυπτε ότι ο τόπος επιβίβασης και τελικής αποβίβασης βρισκόταν στην ελληνική επικράτεια, χωρίς το πλοίο να διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια επαγγελματικού πλοίου αναψυχής. 

  Το ''CARPE DIEM 5'' είχε εκναυλωθεί έναντι ποσού πενήντα χιλιάδων (50.000 €) ευρώ, από εννέα (09) αλλοδαπούς, για το χρονικό διάστημα από 26/06/2017 έως 03/07/2017. 

  Από τη Λιμενική Αρχή Μυκόνου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ επίσης κινήθηκε η διαδικασία επιβολής ποινικών κυρώσεων κατά του πλοιάρχου του εν λόγω σκάφους. 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι