Αλιευτικό Καταφύγιο στο Δήμο Αγίου Νικολάου

21-10-16 | ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

H Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης γνωμοδότησε θετικά υπό την ικανοποίηση όρφων για την υλοποίηση του έργου «Αλιευτικό Καταφύγιο Καλού Χωριού» στη θέση «Καραβοστάσι», στο Καλό Χωριό του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Το έργο προτείνεται να κατασκευαστεί στη δυτική βραχώδη ακτή του ομώνυμου όρμου και σε απόσταση περίπου 130 μ. από το δυτικό όριο της παραλίας του Καλού Χωριού», ενώ απέχει περίπου 2 χλμ. από τον ομώνυμο οικισμό του Καλού Χωριού και περίπου 12 χλμ.   από την πόλη του Αγίου Νικολάου.

Η θέση κατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου δεν βρίσκεται εντός ορίων περιοχής του εθνικού συστήματος προστατευόμενων περιοχών.

Τα κύρια έργα, αφορούν στην κατασκευή προσήνεμου και υπήνεμου μόλου και παραλιακών κρηπιδωμάτων. Ράμπα ανέλκυσης / καθέλκυσης σκαφών Διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης, Διαμόρφωση – βυθοκόρηση λιμενολεκάνης.

Το συνολικό μήκος των μόλων και των κρηπιδωμάτων είναι περίπου 325,30 μ. ενώ η λιμενολεκάνη που προκύπτει θα έχει έκταση περίπου 10.000 τ.μ.

Στη λιμενολεκάνη θα μπορούν να εξυπηρετούνται περίπου 46 αλιευτικά σκάφη διαφόρων κατηγοριών ενώ η δυναμικότητα του καταφυγίου, μπορεί να αυξηθεί κατά 22 σκάφη με χρήση του εξωτερικού τμήματος του υπήνεμου μόλου. Συνεπώς, η μέγιστη δυναμικότητα του αλιευτικού καταφυγίου φτάνει περίπου τα 68 σκάφη. Ο Προϋπολογισμός των προτεινόμενων έργων είναι 5,4 εκατ. ευρώ.

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού