Καταφύγια τουριστικών σκαφών σε Νέα Ηρακλείτσα και Πλαταμώνα Πιερίας

31-05-16 | ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αποφάσεις έλαβαν οι αρμόδιες αρχές για καταφύγια τουριστικών σκαφών σε Νέα Ηρακλείτσα και Πλαταμώνα Πιερίας.

Η Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης γνωμοδότησε υπέρ της έγκρισης των Περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Kαταφύγιο τουριστικών σκαφών Νέας Ηρακλείτσας, Δήμου Παγγαίου.  Το από τον Δήμο Παγγαίου σχεδιαζόμενο καταφύγιο τουριστικών σκαφών θα δημιουργηθεί στο εσωτερικό του υφιστάμενου λιμενίσκου Νέας Ηρακλείτσας. Κατά την δημιουργία του καταφυγίου τουριστικών σκαφών στο λιμενίσκο Νέας Ηρακλείτσας θα υπάρξουν παρεμβάσεις τόσο στο θαλάσσιο χώρο (έκτασης 38.497,60 m2) όσο και τη χερσαία ζώνη (έκτασης 14.567,45 m2) του λιμενίσκου.

Εξάλλου η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ενέκρινε τον  Ειδικό Κανονισμό Λειτουργίας του καταφυγίου τουριστικών σκαφών Πλαταμώνα Πιερίας. Ο τουριστικός λιμένας περιλαμβάνει τα πάσης φύσεως έργα και εγκαταστάσεις που βρίσκονται μέσα στη χωροθετημένη ζώνη αυτού. Δυνατότητα ελλιμενισμού και χρήσης των εγκαταστάσεων του τουριστικού λιμένα έχουν σκάφη αναψυχής των οποίων το μήκος κυμαίνεται από 6 έως 35 μέτρα και το βύθισμα αυτών δεν υπερβαίνει τα 4,5 μέτρα. Σκάφη τα οποία επιθυμούν να ελλιμενιστούν και είναι μικρότερα των 6, θα θεωρούνται ως σκάφη 6 μέτρων και θα τιμολογούνται βάση αυτού του μήκους.

Ο Τουριστικός Λιμένας Πλαταμώνα διαθέτει χώρο για ελλιμενισμό και πρόσδεση 96 σκαφών, σε ανάλογες θέσεις στις προβλήτες και στα κρηπιδώματα. Η χερσαία ζώνη του τουριστικού λιμένα, περιλαμβάνει τις απαραίτητες κτιριακές εγκαταστάσεις για την πλήρη εξυπηρέτηση των επιβαινόντων στα σκάφη και των επισκεπτών. Στις χερσαίες εγκαταστάσεις δύνανται να αναπτύσσονται δραστηριότητες εμπορικές, τουριστικές κλπ, είτε από την Διεύθυνση του λιμένα είτε από τρίτους υπομισθωτές, στους οποίους η Διεύθυνση του λιμένα δύναται να υπεκμισθώνει χώρους για την εξάσκηση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων τους.

διαβάστε ακόμα

Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας