Πράσινο φως για τη μαρίνα Ερμιόνης – Ζώνες ελλιμενισμού στο Λιμένα Τυρού

12-02-16 | ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αποφάσεις έλαβαν οι αρμόδιες αρχές για τη μαρίνα Πορτοχελίου και για τις ζώνες ελλιμενισμού στο Λιμάνι Τυρού.

H Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε την οριστική μελέτη του έργου καταφύγιο τουριστικών σκαφών στο λιμένα Πορτοχελίου. Ο προϋπολογισμός του έργου φθάνει σε 3,5 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ και ανάδοχος είναι η Μαρίνα Ερμιόνη Α.Ε.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τυρού ενέκρινε το κανονισμό λειτουργίας του Λιμένα σύμφωνα με τον οποίο καθορίστηκαν οι ζώνες ελλιμενισμού των σκαφών.

Οι ζώνες έχουν ως εξής:

1) α) Τα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη πού έχουν μήκος μέχρι 5  μέτρα θα ελλιμενίζονται εσωτερικά του νέου υπήνεμου προβλήτα και μέχρι το χώρο της ράμπας καθέλκυσης /ανέλκυσης σκαφών και το σημείο της διαγράμμισης που θα οριοθετήσει ο φορέας διοίκησης του λιμένα, αφού πρώτα καταγραφούν οι ανάγκες των υπαρχόντων σκαφών.

β) Τα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη που έχουν μήκος άνω των 5  μέτρων θα ελλιμενίζονται εξωτερικά του νέου προβλήτα της ράμπας καθέλκυσης / ανέλκυσης σκαφών και Νότια κατά μήκος του νέου προβλήτα μέχρι την θέση ‘’Πλάτανος’’ και το σημείο της διαγράμμισης που θα οριοθετήσει ο φορέας διοίκησης του λιμένα, αφού πρώτα καταγραφούν οι ανάγκες των υπαρχόντων σκαφών.

2) Τα ερασιτεχνικά σκάφη μονίμων κατοίκων Τυρού όλων των τύπων που έχουν μήκος από 3 μέτρα μέχρι 10 μέτρα θα ελλιμενίζονται στον νέο προβλήτα μετά την θέση ‘’ Πλάτανος’’ μέχρι και την γωνία έμπροσθεν του γραφείου του Λιμενικού Ταμείου και το σημείο της διαγράμμισης που θα οριοθετήσει ο φορέας διοίκησης του λιμένα, αφού πρώτα καταγραφούν οι ανάγκες των υπαρχόντων σκαφών.

3) Τα ερασιτεχνικά σκάφη όλων των τύπων επισκεπτών που διαμένουν στον Τυρό και ζητούν παραχώρηση θέσεως από 1 ημέρα μέχρι και 60 ημέρες θα ελλιμενίζονται από την γωνία έμπροσθεν του γραφείου του Λιμενικού Ταμείου μέχρι το μέσον του παλαιού προσήνεμου προβλήτα και το σημείο της διαγράμμισης που θα οριοθετήσει ο φορέας διοίκησης του λιμένα, αφού πρώτα καταγραφούν οι ανάγκες των υπαρχόντων σκαφών.

4) α)Στο υπόλοιπο τμήμα του παλαιού προσήνεμου προβλήτα (από την προαναφερόμενη διαγράμμιση ) μέχρι το τέλος του νέου προσήνεμου που κατασκευάστηκε το 2009 θα ελλιμενίζονται τα τουριστικά σκάφη (ερασιτεχνικά και επαγγελματικά) ανεξαρτήτου μήκους

β) στον εξωτερικό χώρο του νέου υπήνεμου προβλήτα θα ελλιμενίζονται τουριστικά σκάφη (ερασιτεχνικά και επαγγελματικά) ανεξαρτήτου μήκους.

Εξάλλου σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου ο λιμένας κατάφερε πέρυσι να πετύχει αύξηση κατά 25,5% στην αύξηση της προσέλευσης τουριστικών σκαφών το οποίο μεταξύ άλλων αποδίδεται και στην τοποθέτηση για πρώτη φορά στην Ελλάδα υποθαλάσσιου φωτισμού στο τουριστικό λιμένα.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ