Εγκαταστάσεις για υποδοχή κρουαζιεροπλοίων στην Πάρο – Παραχώρηση χώρου στους λεμβούχους Μυκόνου

11-12-15 | ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τη δυνατότητα δημιουργίας εγκαταστάσεων υποδοχής κρουαζιερόπλοιων στην Πάρο διερευνά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου – Αντιπάρου. Προς τούτο, ανέθεσε στον κ. Ρουχωτά Ελευθέριο αντί του ποσού των 8.500 ευρώ το έργο παροχής υπηρεσιών συμβούλου και την διερεύνηση για τη σύσταση του προγραμματικού σχεδίου θαλασσίων και χερσαίων εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιου και σκαφών αναψυχής στον όρμο της Νάουσας Πάρου.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων το αντικείμενο της έργου είναι:

-Η επιλογή της βέλτιστης θέσης για την υποδοχή και εξυπηρέτηση μεγάλου κρουαζιερόπλοιου (με μήκος μεγαλύτερο από 220μ.) σε πλωτό αγκυροβόλιο στον Όρμο Νάουσας Πάρου, συμπεριλαμβανομένων όλων των απαιτούμενων εγκαταστάσεων για την προσόρμιση, πρόσδεση και ασφαλή ελλιμενισμό.

-Η επιλογή της βέλτιστης θέσης για την κατασκευή των απαιτούμενων χερσαίων λιμενικών εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης των επιβατών των Κρουαζιεροπλοίων (θέση πρόσδεσης τουριστικών λέμβων και υποδοχής / προώθησης των επιβατών με τουριστικά λεωφορεία προς την ενδοχώρα του νησιού).

3. Η επιλογή της βέλτιστης θέσης για τον ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής σε αγκυροβόλιο (ρεμέτζα) στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά (ανατολικά) του "Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Πάρκου Πάρου", στον Όρμο Αγ. Ιωάννου Δέτη Νάουσας Πάρου, συμπεριλαμβανομένων όλων των απαιτούμενων εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης, χερσαίων και θαλάσσιων, των σκαφών και των επιβατών τους.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου ενέκρινε, επίσης, την παραχώρηση του ιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης χώρου 368,01 τ.μ. για την εναπόθεση των σκαφών του Σωματείου Λεμβούχων Πλατύ Γιαλού για την χειμερινή περίοδο έως τις 15 Απριλίου 2016. Ορίζει το αντάλλαγμα της παραχώρησης για 9 σκάφη στο ποσό των 180 ευρώ.

διαβάστε ακόμα

Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο