Google Maps - Street View: Νέες ειδικές συλλογές από όμορφα μέρη της Ελλάδας

24-03-15 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μετά τις περιηγήσεις σε εξωτικούς προορισμούς του κόσμου, το Street View στο Google Maps εμπλουτίζει την πλατφόρμα με νέες φωτογραφίες και ειδικές συλλογές προσφέροντας στους χρήστες την ευκαιρία να επισκεφθούν μερικά από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας και στις επιχειρήσεις την ευκαιρία να προβληθούν στο διαδίκτυο.

Το Street View είναι ένας τρόπος για να εξερευνήσει κάποιος νέα μέρη, να βρει τον ιδανικό προορισμό για τις διακοπές του ή να εντοπίσει με ακρίβεια μια διεύθυνση.

Η Ελλάδα ήταν η 56η χώρα που εντάχθηκε στο Street View τον Ιούνιο του 2014. Από τις 24 Μαρτίου 2015 η πλατφόρμα εμπλουτίζεται με νέες φωτογραφίες και ειδικές συλλογές προσφέροντας στους χρήστες από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να επισκεφθούν μερικά από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας και στις επιχειρήσεις την ευκαιρία να προβληθούν στο διαδίκτυο.  

Το Street View Trekker, ένα σακίδιο πλάτης εξοπλισμένο με κάμερα, μας επιτρέπει να περιηγηθούμε σε μερικές από τις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις, σε τοποθεσίες πολιτιστικής και ιστορικής αξίας, τοπία φυσικού κάλλους αλλά και σε μια σειρά από δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα. Ανακαλύψτε μερικές από τις συλλογές που έχει συγκεντρώσει η Google σε συνεργασία με τους τοπικούς συνεργάτες της...

Τα Μετέωρα, «το μέσο του ουρανού», είναι από τα μεγαλύτερα μοναστήρια στην Ελλάδα και τα δεύτερα πιο σημαντικά μετά τα μοναστήρια του Αγίου Όρους.

 
 
Απολαύστε την θέα από τον Λυκαβηττό. Ο μύθος λέει πως ο βράχος έπεσε από τα χέρια της Θεάς Αθηνάς έπειτα από μια κακιά είδηση που της έφερε ένα κοράκι.
 
 
 
 
Σ’ έναν τόπο που έχει φιλοξενήσει πειρατές βρίσκεται ο Μπάλος, μια λιμνοθάλασσα στις ακτές της Κρήτης. Εκεί υπάρχει ένα νησάκι το οποίο αποτελεί μέρος ενός ακρωτηρίου κατά μήκος της λιμνοθάλασσας που λέγεται “Ακρωτήριο Τηγάνι”.
 
 
 
 
Εκτός από την ιστορική μεγάλη κληρονομιά η Κρήτη έχει και το Φαράγγι της Σαμαριάς, έναν Εθνικό Δρυμό με μήκος 18 χιλιομέτρων που αποτελεί κομμάτι του Παγκόσμιου Δικτύου Αποθεμάτων της Βιόσφαιρας.
 
 
 
Η ενημερωμένη έκδοση του Street View αποτελεί μέρος του Grow Greek Tourism Online, της πρωτοβουλίας που δημιουργήθηκε για να παρέχει στους επιχειρηματίες του τουρισμού σε όλη τη χώρα δωρεάν εκπαίδευση και διαδικτυακά εργαλεία προκειμένου να ενισχύσουν τη δραστηριότητα τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
 
Οι επιχειρήσεις μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την τεχνολογία Street View με την ενσωμάτωση του Google Maps απευθείας στην ιστοσελίδα τους δωρεάν, να αναδείξουν τουριστικά μέρη αλλά και ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα που βρίσκονται στην περιοχή τους ή ακόμη και να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση για μια τοπική βιβλιοθήκη ή ένα εστιατόριο. Οι διοργανωτές εκδηλώσεων θα είναι σε θέση να αξιολογήσουν τοποθεσίες, εστιατόρια, ξενοδοχεία, μουσεία. Επιπλέον, οι κτηματομεσίτες μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο, διερευνώντας όχι μόνο τις ιδιοκτησίες που τους ενδιαφέρουν αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο, κάνοντας πιο αποτελεσματική την επιλογή ακινήτου.
 
 
Google Street View Trekker
 
Το 2012, η Google παρουσίασε το Street View Trekker, ένα σακίδιο πλάτης εξοπλισμένο με ένα σύστημα με κάμερα και τη νεότερη πλατφόρμα της για κάμερα Street View. Το Trekker φοριέται από έναν χειριστή και καθώς εκείνος περιφέρεται πεζή σε μονοπάτια, εκείνο συλλέγει αυτόματα φωτογραφίες. Γίνεται συρραφή αυτών των εικόνων για να δημιουργηθούν οι πανοραμικές εικόνες 360ο στους Χάρτες Google.
 
Μέχρι σήμερα, το Trekker έχει ταξιδέψει σε θαύματα της Φύσης και τοποθεσίες παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως το Γκραν Κάνυον, το Ταζ Μαχάλ, το Άνγκορ βατ, τις Νήσους Γκαλάπαγκος ακόμα και τα μονοπάτια στην Βενετία.
 
Όλα αυτά είναι μέρος της προσπάθειας των Χαρτών Google για να καταστεί η παγκόσμια πολυποίκιλη κληρονομιά και ομορφιά προσβάσιμη σε όλους.
 
Τεχνολογία TREKKER
Έχει 15 φακούς στο επάνω μέρος του στύλου. Καθένας είναι στραμμένος σε διαφορετική κατεύθυνση έτσι ώστε να μπορούμε να παράγουμε πανοραμικές εικόνες 360ο. Καθώς ο χειριστής περπατάει, γίνεται λήψη φωτογραφιών κάθε 2,5 δευτερόλεπτα.
Το Trekker ζυγίζει περίπου 18 κιλά και το μέγεθός του μοιάζει με ένα σακίδιο ορειβασίας. Το ύψος του είναι περίπου 1,3 μέτρα όταν τοποθετηθεί στο έδαφος και όταν φοριέται το σύστημα κάμερας εξέχει από τους ώμους του χειριστή κατά 60 εκατοστά.
Η μπαταρία του Trekker έχει διάρκεια ζωής περίπου 6-8 ώρες με μια πλήρη φόρτιση.
 
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ STREET VIEW
Υπάρχουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο ενεργοί χρήστες των υπηρεσιών των Χαρτών Google κάθε μήνα.
Οι εικόνες Street View είναι διαθέσιμες σε περισσότερες από 66 χώρες, καθώς επίσης και της Αρκτικής και της Ανταρκτικής (με πιγκουίνους!). 
 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο