ΙΤΒ 2015: Αυτές είναι οι 7 κορυφαίες καινοτομίες στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία

04-03-15 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μερικές από τις πολλά υποσχόμενες καινοτομίες στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία, ξεχώρισε και αναδεικνύει το Ινστιτούντο Ερευνών TrendOne της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ITB Berlin. Δείτε ποιες...

Γυαλιά του σκι - Data Ski Glasses | Διατηρώντας στο προσκήνιο σχετική πληροφόρηση

Date Glasses

Πληροφορίες όπως πόση απόσταση απομένει μέχρι το lift, που είναι το επόμενο καταφύγιο και ποιο είναι το επίπεδο δυσκολίας της πίστας σκι, που μέχρι σήμερα απαιτούν από τον σκιέρ να σταματήσει και να τις αναζητήσει σε έναν χάρτη ή στο κινητό του τηλέφωνο, τώρα μπορούν να παρουσιάζονται στα καινοτόμα γυαλιά του σκι.

Τα Data Ski Glasses ήδη προσφέρονται στην Αυστρία.

Οι επισκέπτες του χιονοδρομικού κέντρου Ski Amadé, μπορούν να ενοικιάσουν τα γυαλιά αυτά από 19 ευρώ την ημέρα. 

Οι πληροφορίες προβάλλονται στα Αγγλικά και τα Γερμανικά.

61 ψήφοι

 

 

Ταξιδεύοντας χωρίς αποσκευές | Υπηρεσίες καθαρισμού και αποθήκευσης ρούχων 

Η υπηρεσία προσφέρεται για επαγγελματικά ταξίδια στη Σιγκαπούρη, όπου οι συχνοί επισκέπτες της τώρα έχουν μια εναλλακτική: Μπορούν να αφήνουν τα ρούχα τους κατά την αναχώρηση και να τα παραλαμβάνουν έτοιμα, καθαρά και σιδερωμένα, κατά την άφιξή τους στον προορισμό τους. 

Την υπηρεσία προσφέρει η εταιρία Packnada, και όσοι τη δοκιμάζουν για πρώτη φορά πρέπει να κατευθυνθούν στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου τους και να παραλάβουν μια τσάντα στην οποία οι ταξιδιώτες μπορούν να αποθηκεύουν μέχρι και 20 τεμάχια ρουχισμού. 

Την επόμενη φορά που θα πετάξουν προς την ασιατική μητρόπολη, τα καθαρά ρούχα τους θα τους περιμένουν ήδη εκεί, στο ξενοδοχείο.

Η μόνη απαίτηση από πλευράς της εταιρίας είναι ότι ο πελάτης πρέπει να δηλώσει μέσω κινητού τηλεφώνου ή διαδικτυακά πριν το ταξίδι πότε θα αφιχθούν στον προορισμό και σε ποιο ξενοδοχείο θα μείνουν. 

59 ψήφοι

 

 

Η βαλίτσα του μέλλοντος | Η Bluesmart σχεδιάζει να κάνει την επανάσταση στα ταξίδια

image

Η εταιρία Bluesmart, με βάση στη Νέα Υόρκη, έχει αναπτύξει την έξυπνη βαλίτσα, που ονομάζεται Trolley 2.0, και ανοιγοκλείνει μέσω Bluetooth.  

H βαλίτσα στέλνει μήνυμα όταν ο ιδιοκτήτης είναι πολύ μακριά της, προσφέρει πληροφορίες σχετικά με το βάρος της καθώς και άλλα χρήσιμα δεδομένα.

Επιπλέον, η βαλίτσα μπορεί να εντοπιστεί μέσω GPS και χρησιμεύει και ως φορτιστής για κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ. 

Η πρώτη έξυπνη βαλίτσα θα βγει στην αγορά τον προσεχή Αύγουστο και θα είναι εμπορικά διαθέσιμη έναντι 450 δολαρίων.

60 ψήφοι

 

 

Εντοπίστε απευθείας τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου | Νέα εφαρμογή Uncover

Με τη νέα εφαρμογή που ανέπτυξε η Leanmobile Limited όλοι μπορούν να κλείσουν τραπέζι στα πιο τρέντι εστιατόρια του Λονδίνου άμεσα.

Η εφαρμογή παρουσιάζει μια λίστα από εστιατόρια που έχουν διαθέσιμα τραπέζια τις μεσημερινές ή απογευματινές και βραδινές ώρες εξαιτίας ακυρώσεων της τελευταίας στιγμής. 

Ο χρήστης μπορεί να δει την ώρα και τον αριθμό των ατόμων του τραπεζιού και στη συνέχεια, αν το επιθυμεί, μπορεί να το κλείσει άμεσα. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πάνω από 150 πολυτελή εστιατόρια του Λονδίνου.

45 ψήφοι

 

 

WLAN Hotspots αντί για τηλεφωνικούς θαλάμους | Η Νέα Υόρκη βρίσκεται στο δρόμο προς την ψηφιακή εποχή

Oι τηλεφωνικοί θάλαμοι της Νέας Υόρκης παρέχουν δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ σε μεγάλες ταχύτητες όλο το εικοσιτετράωρο. 

Τα hotspot αυτά καλύπτουν περί τα 45 μέτρα προς κάθε κατεύθυνση, όμως το καινοτόμο πρότζεκτ LinkNYC υπόσχεται περισσότερα.

Είναι ένα αστικό δίκτυο WLAN μέσω του οποίου μπορεί κανείς να λάβει πληροφορίες για την πόλη και τις υπηρεσίες της, καθώς και υπηρεσία χάρτη και σχεδιασμού δρομολογίου στην πόλη, προσβάσιμες από μια οθόνη αφής τάμπλετ με λειτουργικό Android.

Επιπλέον, είναι πιθανή η προσθήκη επειγόντων κλήσεων, δωρεάν τηλεφωνικών κλήσεων προς το εσωτερικό της χώρας και προς κινητά τηλέφωνα καθώς και φορτιστή για τάμπλετ.

51 ψήφοι

 

 

Eπιπλέον μίλια για πικρόχολα σχόλια | Η νέα, ασυνήθιστη πρωτοβουλία μάρκετινγκ της Spirit Airlines

Στη λογική η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα βασίζεται η νέα πρωτοβουλία μάρκετινγκ της αμερικανικής εταιρίας χαμηλού κόστους Spirit Airlines, κατά την οποία, με κάθε αρνητικό σχόλιο παραπόνων που αναρτούν οι πελάτες της στην ιστοσελίδα  hatethousandmiles.com, τους δίνεται ανταμοιβή με 8.000 μίλια.

Τα παράπονα των πελατών έχουν να κάνουν κυρίως με τις επιπλέον χρεώσεις σε αποσκευές και έξτρα υπηρεσίες που ισχύουν στην τιμολογιακή πολιτική των εταιριών χαμηλού κόστους.

Οι αμερικανοί, σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους, δεν έχουν συνηθίσει στις εταιρίες χαμηλού κόστους και η πρωτοβουλία μας έχει στόχο να τους ενημερώσει, επισημαίνει ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της εταιρίας. 

Προϋπόθεση, βέβαια, για να πάρει κανείς τα δωρεάν μίλια είναι να γραφτεί και στο πρόγραμμα της εταιρίας Free Spirit και να βάλει τα εισάγει του δεδομένα.

40 ψήφοι 

 

 

Cyber Glasses | Συμβουλές για την οργάνωση ταξιδίου από τον Τουριστικό Πράκτορα: Εικονική περιήγηση

Σήμερα, οι πελάτες που επιθυμούν να έχουν μια ρεαλιστική εντύπωση από το ταξίδι που θέλουν να κάνουν πριν το κάνουν, χρειάζονται απλώς ένα ζευγάρι γυαλιά. 

Με τα Oculus Rift, οι πελάτες μπορούν να έχουν μια εντύπωση από το πώς είναι το ξενοδοχείο, το πλοίο ή ο προορισμός που έχουν επιλέξει, από πρώτο χέρι, χωρίς να χρειάζεται να σηκωθούν από την αναπαυτική πολυθρόνα του τουριστικού γραφείου. 

Τα γυαλιά προσφέρουν εικονική περιήγηση 360 μοιρών και η πλοήγηση γίνεται μέσω joystick. 

Κάθε ζευγάρι γυαλιά κοστίζει 200 ευρώ.

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων