Στην Expedia, έναντι 280 εκατ.δολαρίων, η Travelocity

24-01-15 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στο χαρτοφυλάκιο της Expedia πέρασε η Travelocity, με την καταβολή 280 εκατ.δολαρίων στην Sabre Corporation, που ήταν μέχρι τώρα ο ιδιοκτήτης. 

Η Expedia και η Travelocity ήταν ανταγωνίστριες για 15 χρόνια. Τον Αύγουστο του 2013 υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας, βάσει της οποίας η Expedia αναλάμβανε τη διαχείριση του online business της Travelocity, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στην Travelocity σε ΗΠΑ και Καναδά να έχει πρόσβαση στις τεχνολογικές πλατφόρμες της Expedia. H εξαγορά θεωρείται ως λογική συνέχεια αυτής της συμφωνίας.

Όπως είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος  της Expedia, Dara Khosrowshahi, η Travelocity είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα εμπορικά σήματα στον τομέα των ταξιδιών στη Βόρεια Αμερική, προσφέροντας χιλιάδες ταξιδιωτικούς προορισμούς σε περισσότερους από 20 εκατομμύρια ταξιδιώτες κάθε μήνα. Ο γάμος που έγινε ενισχύει την ικανότητα της οικογένειας της Expedia να συνεχίζει να καινοτομεί και να δίνει στους ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο καλύτερες ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sabre, Tom Klein, δήλωσε ότι ο πρωταρχικός στόχος της Sabre είναι να παρέχει κρίσιμες λύσεις λογισμικού στους παγκόσμιους πελάτες της, αεροπορικές εταιρείες, ταξιδιωτικά γραφεία και στον κλάδο της φιλοξενίας, ώστε να υποστηρίζουν καλύτερα τους πελάτες τους. Η μακρά και γόνιμη συνεργασία με την Expedia οδήγησε ατο "επόμενο λογικό βήμα για τους δυο" στην εκχώρηση της Travelocity.

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα