Μεγαλώνει η ζήτηση στην ITB για προϊόντα Travel Technology

17-01-15 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Όλο και μεγαλύτερο τμήμα της μεγάλης τουριστικής έκθεσης ITB Berlin απασχολούν τα τελευταία χρόνια οι εφαρμογές της τεχνολογίας ταξιδίων (Travel Technology), οι οποίες παρουσιάζουν ραγδαία ανάπτυξη προσελκύοντας αυξανόμενο αριθμό εκθετών από όλο τον κόσμο. 

Από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου οπότε διοργανώνεται η φετινή ITB Berlin, πάνω 170 εταιρίες του συγκεκριμένου τομέα, ανάμεσά τους και 30 νέες, πρόκειται να παρουσιάσουν τις καινοτομίες και τα προϊόντα τους.

Ανάμεσα σε όσες θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά, είναι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στην Κίνα, Baidu, μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες κρατήσεων της χώρας, Qunar, ενώ πρόκειται να συμμετάσχουν και εκθέτες από την Κίνα, το Ην. Βασίλειο (Intuitive Systems, Hotel Room Auction), τη Φινλανδία (Frosmo), την Ινδία (Travel BPO, Moxiter), τη Γαλλία (Flatswire), Τουρκία (Yield Planet) καθώς και μερικά startup από την Ιταλία. 

Για να ανταποκριθεί στη μεγάλη ζήτηση που παρουσιάζει ο τομέας, η ITB Berlin ξεκίνησε συνεργασία με την εταιρία tools η οποία αναλαμβάνει την έξυπνη ψηφιοποίηση των επιχειρηματικών διαδικασιών που βασίζεται στο διαδίκτυο. 

Με σλόγκαν «δουλεύοντας στον τουρισμό με βάση το διαδίκτυο», το tools Lounge θα παρουσιάζει προϊόντα που στηρίζουν τη λειτουργίας τους στο διαδίκτυο και απευθύνονται σε επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς, δείχνοντας πώς οι επιχειρηματικές διαδικασίες μπορούν εύκολα να ψηφιοποιηθούν και να αυτοματοποιηθούν. 

Η tools θα παρουσιάζει αποκλειστικά τις web-based λύσεις της και στις 16 και 17 Ιουνίου του 2015, για δεύτερη φορά, στο εκθεσιακό κέντρο του Βερολίνου. 

Επιπλέον, η ΙΤΒ εισάγει το eTravel World, που αποτελεί μέρος του υποστηρικτικού προγράμματος και περιλαμβάνει την πραγματοποίηση ερευνών και εργαστηρίων σε δύο στάδια. 

Στις εκδηλώσεις του φόρουμ περιλαμβάνεται η εισαγωγή στον τομέα Travel Tech, η συζήτηση σε πάνελ μέσω των social media, έρευνες σχετικά με τα σύγχρονα επιτεύγματα στις αγορές της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής καθώς και ένα πάνελ «Καινοτόμων» με σύντομες ομιλίες στο αντικείμενο των εφαρμογών. 

Λόγω της μεγάλης ζήτησης, τα Travel Technology Guided Tours λαμβάνουν νέα μορφή και από τις 4 Μαρτίου, σε συνεργασία με το Institut für eTourismus ’Tourismuszukunft’, θα πραγματοποιούνται στους διαδρόμους του τομέα Travel Technology.

Θα απευθύνονται στους τουρ οπερέιτορ, στους προορισμούς και στη βιομηχανία της φιλοξενίας.

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού