Νέα λύση Amadeus για τη διαχείριση καθυστερημένων και ακυρωμένων πτήσεων

01-12-14 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μια νέα λύση, την πρώτη τύπου mobile στην ταξιδιωτική βιομηχανία για την διαχείριση των προβλημάτων στις πτήσεις, που επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρείες να διαχειρίζονται καλύτερα τις καθυστερημένες και ακυρωμένες πτήσεις και στους επιβάτες να αποφεύγουν την ταλαιπωρία των καθυστερήσεων, παρουσίασε η εταιρία τεχνολογίας στον τουρισμό, Amadeus.

Η λύση Amadeus Personal Disruption Companion θα χρησιμοποιεί έξυπνες και εξατομικευμένες επιλογές εξυπηρέτησης που θα επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να έχουν βελτιωμένη ταξιδιωτική εμπειρία, προσφέροντας παράλληλα στις αεροπορικές εταιρείες την ευκαιρία να εξοικονομήσουν χρήματα και να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά τους επιβάτες τους.

Η λύση θα προσφέρει από συσκευές smartphone ή tablet αυτόματες εναλλακτικές επιλογές ταξιδιού μέσω εξατομικευμένων και εξειδικευμένων λύσεων σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, όταν μια πτήση έχει καθυστέρηση ή ακυρώνεται ο ταξιδιώτης δεν θα χρειάζεται να σηκώσει το τηλέφωνό του για να επικοινωνήσει με την αεροπορική εταιρεία ή να στηθεί στην ουρά στο αεροδρόμιο για να δει τι πρέπει να κάνει.

Εν συνεχεία, οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούν να κάνουν εξατομικευμένες προσφορές στους ταξιδιώτες, πριν, στη διάρκεια, αλλά και μετά την επανακράτηση του ταξιδιού τους σε περιπτώσεις προβλημάτων, όπως δωρεάν ξενοδοχείο ή αναβάθμιση θέσης ή ακόμη και επιπρόσθετες πληρωμένες υπηρεσίες, όπως υπηρεσίες spa στο αεροδρόμιο.

Οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούν να αυτοματοποιούν ολόκληρη τη διαδικασία διαχείρισης προβλημάτων, αναλαμβάνοντας τη συνολική διαχείριση, από τα εισιτήρια και τα EMD μέχρι τις όποιες ανανεώσεις στο Inventory, έκδοση νέων καρτών επιβίβασης και ακόμη και μεταφορά αποσκευών σε νέα πτήση, προσφέροντας αντίστοιχα μεγάλες δυνατότητες εξοικονόμησης κόστους, βελτίωση των επιπέδων loyalty και brand advocacy και βελτιστοποίηση κόστους.     

Η λύση βασίζεται στην έρευνα με τίτλο «Passengers-first: re-thinking irregular operations», η οποία δημοσιεύτηκε το 2013 και διενεργήθηκε από την Amadeus για την καλύτερη κατανόηση των προβλημάτων των αεροπορικών εταιρειών. Σύμφωνα αυτήν, το 33% των επιβατών δηλώνουν ότι η μεγαλύτερη πηγή άγχους σε περιόδους προβλημάτων είναι η ανεπαρκής πληροφόρηση για το τι συμβαίνει και ακολουθεί το 18% των επιβατών το οποίο παραπονιέται ότι λαμβάνει αντικρουόμενη πληροφόρηση.

Η TAM Airlines έχει επιβεβαιωθεί ως η πρώτη αεροπορική εταιρεία που θα χρησιμοποιήσει τη νέα λύση, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε white label βάση στις αρχές του 2015. Σύμφωνα με την εταιρία είναι η μοναδική στην αγορά, καθώς έχει μια πλήρως πελατοκεντρική προσέγγιση για την διαχείριση των προβλημάτων στις πτήσεις και δίνει στον ταξιδιώτη τον έλεγχο σε περίπτωση καθυστέρησης ή ακύρωσης πτήσης.

Η λύση, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη TAM Airlines, τον εθνικό αερομεταφορέα της Βραζιλίας και μέλος του Ομίλου LATAM Airlines, πρωτοπαρουσιάστηκε στο συνέδριο Travel Innovation της PhoCusWright, όπου η λύση ήταν επιλαχούσα στα βραβεία Established Companies.

Η Julia Sattel, Ανώτατη Αντιπρόεδρος του Τμήματος Τεχνολογίας Αεροπορικών Εταιρειών του Ομίλου Amadeus δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι η ευκαιρία που προκύπτει για την αγορά να προσφέρει πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες διαχείρισης προβλημάτων είναι τεράστια. Είναι γεγονός ότι οι Αμερικάνικες αεροπορικές εταιρείες μόνο έχασαν 7,2 δισ. δολάρια σαν αποτέλεσμα των προβλημάτων στις πτήσεις το 2012, ενώ μια έρευνα της IATA υποστηρίζει ότι οι αεροπορικές εταιρείες που φτάνουν ταχύτερα από την κρίση στην ανάκαμψη θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν μέχρι και 455 εκατ. δολάρια κάθε χρόνο μόνο από κόστη επανακράτησης εισιτηρίων. Όταν τα πράγματα πάνε στραβά οι επιβάτες θέλουν να δουν αυτοματοποιημένες και έξυπνες επιλογές επανεξυπηρέτησης και προσφορές που έχουν προσαρμοστεί στις δικές τους μοναδικές ανάγκες».

Ο κ. Daniel Limena, E-Commerce Projects & Operations Manager της TAM Airlines σχολίασε: «Αναμένουμε ότι αυτή η καινοτομία θα μειώσει τα κόστη που σχετίζονται με τα προβλήματα στις πτήσεις, θα προσφέρει μια ταχύτερη και πιο αξιόπιστη ανταπόκριση στους πελάτες μας και εν τέλει, υπό ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες, θα μας επιτρέψει να παρέχουμε μια ταξιδιωτική εμπειρία για την οποία θα είμαστε πραγματικά υπερήφανοι».

 

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google