6 τεχνολογικά επιτεύγματα αλλάζουν το μέλλον του τουρισμού πολυτελείας

30-11-14 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Από αεροφωτογραφίσεις πολυτελών θερέτρων με drone, μέχρι έξυπνες συσκευές στην εξυπηρέτηση πελατών στα ξενοδοχεία, τα τεχνολογικά επιτεύγματα της νέας εποχής αναμένεται να αλλάξουν το μέλλον του τουρισμού πολυτελείας.

Οι τεχνολογίες αυτές θα παρουσιαστούν στο Future Luxury Lounge του Brand Karma κατά τη συμμετοχή του στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Πολυτελείας (ILTM) που διοργανώνεται από την 1η έως τις 4 Δεκεμβρίου στις Κάννες.

Δείτε τις…

1. Συσκευή Εικονικής Πραγματικότητας Oculus Rift

Η Oculus μας μεταφέρει πιο κοντά στη ζωή μέσα στο Matrix. Δεν πρόκειται να εντυπωσιάσει κανέναν με τα ογκώδη ακουστικά του και τα συνοδευτικά καλώδια, αλλά η εμπειρία που προσφέρει σε αυτόν που την φοράει, είναι αναμφισβήτητα εντυπωσιακή.

Εφαρμογή στα ταξίδια: Οι σύμβουλοι ταξιδίων πολυτελείας θα είναι σε θέση να δείχνουν στους πελάτες τους οπτική απεικόνιση από τις σουίτες και τις πολυτελείας καμπίνες που τους προτείνουν, ή ακόμα και άποψη 360 μοιρών πριν την κράτηση.

 

2. Τεχνητή Νοημοσύνη - Amazon Echo

Always ready, connected and fast. Just ask

Το Amazon Echo (γνωστό και ως Alexa), υπενθυμίζει για κράτηση σε σημεία ενδιαφέροντος και ενημερώνει σε περίπτωση που χρειάζεστε ζακέτα για να τα επισκεφθείτε. Αξιοποιώντας τη δύναμη των servers της Amazon, το Echo αναγνωρίζει και απαντά σε ερωτήσεις. Ικανότητα κατανόησης περισσότερων από 99 γλωσσών.

Εφαρμογή στα ταξίδια: Φανταστείτε ένα Amazon Echo σε κάθε δωμάτιο ξενοδοχείου ως θυρωρό πρώτης γραμμής, με εξατομικευμένη γνώση των αναγκών του κάθε επισκέπτη.

 

3. Τρισδιάστατη Εκτύπωση Da Vinci

Για τα εμπορικά σήματα που επιθυμούν να αφήσουν εντύπωση στους ταξιδιώτες οι 3D εκτυπωτές αποτελούν μια τεράστια ευκαιρία.

Εφαρμογή στα ταξίδια: Για τον επισκέπτη, η 3D εκτύπωση παράγει γρήγορα κάτι ξεχασμένο. Φανταστείτε την εκτύπωση γυαλιών κολύμβησης, φορτιστών iPhone on-demand. Οι 3D εκτυπωτές αναμένεται να παίξουν τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη νέων ξενοδοχειακών μονάδων και στη λειτουργία τους - καθώς οι σχεδιαστές μπορούν να εκτυπώσουν γρήγορα ρεαλιστικά μοντέλα δωματίων, χώρων εστίασης κτλ.

 

4. Τεχνολογία GoPro

Το Truman Show οραματίστηκε έναν κόσμο όπου η κάθε στιγμή του ατόμου καταγράφεται στην κάμερα, συσκευάζεται και διανέμεται για σκοπούς ψυχαγωγίας του κοινού. Με κάμερες, όπως η GoPro, δεν χρειάζεται ένα ολόκληρο κινηματογραφικό στούντιο και περίτεχνα σετ για να καταγράψουν αυθεντικές στιγμές διασκέδασης.

Εφαρμογή στα ταξίδια: Το GoPro δίνει τη δυνατότητα σε ταξιδιώτες που αναζητούν την περιπέτεια να καταγράφουν τις εμπειρίες τους με καλλιτεχνικό τρόπο. Οι τουριστικοί πράκτορες ταξιδίων πολυτελείας και οι εταιρείες διαχείρισης προορισμού (DMC) θα μπορούν να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, συντελώντας στην παραγωγή εντυπωσιακού ψηφιακού υλικού ψυχαγωγίας το οποίο θα αντικαταστήσει τις μπροσούρες.

 

5. Αφηγηματική Τεχνολογία Ένδυσης

Το ότι χρειάζεται να κουβαλάτε το κινητό σας τηλέφωνο, να επιλέγετε την κατάλληλη εφαρμογή και να κάνετε λήψη φωτογραφίας πριν περάσει η αξιομνημόνευτη στιγμή, σημαίνει ότι ακόμα και τα «έξυπνα κινητά τηλέφωνα» μπορεί να είναι ταλαιπωρία. Η αφήγηση έχει καταφέρει να γίνει «έξυπνη», με την ανάπτυξη μιας φορητής κάμερας η οποία φοριέται στο σώμα και επιτρέπει τη λήψη φωτογραφίας τη στιγμή που επιθυμείτε.

Εφαρμογή στα ταξίδια: Η αφήγηση καταγράφει τις απροσδόκητες εκπλήξεις του ταξιδιού, κρατώντας τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές του. Αυτό θα αλλάξει ριζικά την τάση των selfies, και των time-lapse βίντεο, καθώς και τη δυναμική της φωτογραφίες από ταξίδια στο Instagram.

 

6. Quadcopter Drones

Phantom 1

Η τεχνολογία των drones έχει καταφέρει να μεταδώσει το πνεύμα της πτήσης με εκπληκτικές εναέριες κινηματογραφήσεις και βιντεοσκοπήσεις.

Εφαρμογή στα ταξίδια: πρωτόγνωρο τεχνολογικό επίτευγμα στην φωτογράφηση θερέτρων και προορισμών. Αεροφωτογραφίες από παραλίες, θέα, σέρφινγκ θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αναπαράστασης των πολυτελών διακοπών, δίνοντας έμφαση στη λεπτομέρεια και την καθαρότητα.

 

διαβάστε ακόμα

Δήμος Πολυγύρου: Δυνατότητα ύδρευσης ξενοδοχείου με μία προϋπόθεση
Τρίτο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων στην Καλαμάτα
Δήμος Χαλανδρίου: Πρόγραμμα θερινών διακοπών ΚΑΠΗ 2024 - Τα ποσά συμμετοχής με βάση το εισόδημα
Άυλη Ψηφιακή Κάρτα για την στήριξη του Τουρισμού Thessaly - Evros Pass 2024
Δωρεά της ΤΕΜΕΣ για μελέτη ανάδειξης της ανατολικής πλευράς της νήσου Σφακτηρίας
Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας