Διαστημικός τουρισμός από τη… γη – οι 10 καλύτερες εμπειρίες προσομοίωσης

22-11-14 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μπορεί ο διαστημικός τουρισμός να βρίσκεται στα σπάργανά του προς το παρόν, όμως όσοι φαντάζονται τα ταξίδια στο διάστημα μπορούν να ζήσουν εμπειρίες προσομοίωσης ενός τέτοιου ταξιδίου σε ειδικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στις πολιτείες των ΗΠΑ.

Η usatoday εντόπισε και αναδεικνύει τις 10 καλύτερες τέτοιες εμπειρίες προσομοίωσης…

 

Kennedy Space Center - Ακρωτήριο Κανάβεραλ

slide 1

Στο Kennedy Space Center Visitor Complex που βρίσκεται στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, οι… επίδοξοι αστροναύτες μπορούν να δουν από κοντά το Διαστημικό Λεωφορείο Atlantis, να αγγίξουν ένα βράχο από το φεγγάρι, να γευματίσουν με έναν αστροναύτη της NASA και να βιώσουν την εμπειρία προσομοίωσης της εκτόξευσης του Atlantis, διάρκειας 8,5 λεπτών. 

 

ZERO-G Experience – Λας Βέγκας

slide 2

Για μια ακόμη πιο ρεαλιστική εμπειρία από το διάστημα, προσφέρεται το θρυλικό ZERO-G Experience στο Λας Βέγκας, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες να μπουν σε συνθήκες βαρύτητας που επικρατούν στο φεγγάρι στο εσωτερικό ενός ειδικά διαμορφωμένου αεροσκάφους Boeing 727. 

 

Mission: Space - Ορλάντο

slide 3

Στο Epcot της Walt Disney World, γίνεται αποστολή στον Άρη, μετά από ειδική εκπαίδευση της NASA και μετά τον προσομοιωτή εκτόξευσης ακολουθεί ένα επικίνδυνο ταξίδι γύρω από το φεγγάρι και στο διάστημα. Με δύο διαφορετικά επίπεδα έντασης, το πρόγραμμα είναι ιδανικό για όσους θέλουν να μάθουν τα μυστικά μιας τέτοιας αποστολής με έμφαση στη λεπτομέρεια.

 

Πλανητάριο Χέυδεν - Νέα Υόρκη

slide 4

To Πλανητάριο Χέυδεν του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα πλανητάρια των ΗΠΑ, μεταφέρει τους επισκέπτες του στο διάστημα μέσα από προβολές για τα αστέρια, μια σειρά από διαλέξεις και προγράμματα αστρονομίας τα οποία περιλαμβάνουν ξεναγήσεις στο διάστημα με τη χρήση του προβολέα άστρων Zeiss Mark IX.

 

Κρατήρας Μετεωρίτη - Αριζόνα

slide 5

Η κρατήρας μετεωρίτη στην Αριζόνα, κοντά στην πόλη Winslow, είναι το καλύτερα διατηρημένο σημείο στη Γη που μαρτυρά την πρόσκρουση μετεωρίτη. Ο κρατήρας έχει διάμετρο ενός μιλίου και βάθος 550 πόδια και προκλήθηκε από αστεροϊδή που προσέκρουσε στην επιφάνεια της γης πριν 50.000 χρόνια, με ταχύτητα που προσεγγίζει τα 26.000 μίλια ανά ώρα.

 

Διαστημικό Κέντρο του Χιούστον

slide 6

Το επίσημο κέντρο υποδοχής επισκπετών του Διαστημικού Κέντρου Johnson της NASA, Space Center Houston, περιλαμβάνει μια συλλογή από περισσότερα από 250 διαστημικά αντικείμενα, εκτός από εκθέματα που αφορούν τα ταξίδια που έχουν γίνει στο διάστημα. Οι επισκέπτες μπορούν να γευματίσουν με έναν αστροναύτη στην παρέα τους, να ξεναγηθούν στους διαδρόμους του Κέντρου Αποστολών, να δουν ένα αντίγραφο διαστημικού λεωφορείου, σε πραγματικές διαστάσεις και να μάθουν για τη ζωή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. 

 

Roswell, Νέο Μεξικό

slide 7

Για όσους ενδιαφέρονται περισσότερο για την μυστηριώδη πλευρά των ταξιδιών στο διάστημα, προτείνεται επίσκεψη στο Μουσείο UFO και Κέντρο Ερευνών του Ρόσγουελ στο Νιου Μέξικο. Στο μουσείο, οι επισκέπτες μαθαίνουν τα πάντα σχετικά με το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει τη συντριβή του 1947 και διαμορφώνουν δική τους άποψη για το αν είμαστε μόνοι στο σύμπαν ή όχι. 

 

Griffith Observatory - Λος Άντζελες

slide 8

Στο Παρατηρητήριο Γκρίφιθ στο Λος Άντζελες, οι επισκέπτες μπορούν να παρατηρήσουν λεπτομερώς το σύμπαν, μέσα από τηλεσκόπια, να συμμετάσχουν σε θεματικά πάρτι ή να παρακολουθήσουν σόου στο αμφιθέατρο του Πλανηταρίου Samuel Oschin.

 

Star Trek στο Λας Βέγκας

slide 9

Για μια εμπειρία που εστιάζει στο διάστημα με χολιγουνιανή άποψη, προσφέρεται το Star Trek Las Vegas. Στη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης, που γίνεται κάθε Αύγουστο, οι θρυλικοί χαρακτήρες και οι κόσμοι του Gene Roddenberry ζωντανεύουν για τους οπαδούς τους μέσα από περίτεχνα σκηνικά, διάσημους καλεσμένους, υπογραφές αυτογράφων και πολλά κοστούμια.

 

Very Large Array - Νέο Μεξικό

slide 10

Το Very Large Array στο Νέο Μεξικό, το οποίο είναι ανοικτό καθημερινά για ατομικές ξεναγήσεις, είναι ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα αστρονομικά παρατηρητήρια στον κόσμο με 27 γιγαντιαίες δορυφορικές κεραίες κατά μήκος εκτάσεων ερήμου στο δυτικό Socorro. 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι