Ισπανικό ξενοδοχείο προσφέρει περιήγηση με Google Glass

06-11-14 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

To Abadía Retuerta LeDomaine είναι το πρώτο ξενοδοχείο της Ευρώπης που προσφέρει στους επισκέπτες τα γυαλιά της Google. Τα γυαλιά προσφέρονται δωρεάν και χρησιμοποιούνται κατά τις ξεναγήσεις που διοργανώνει το ξενοδοχείο στην περιοχή, μεταδίδοντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σε όσους τα φορούν, ενώ έχουν και λειτουργία για λήψη φωτογραφιών. 

Το ξενοδοχείο Abadía Retuerta LeDomaine στεγάζεται στους χώρους ενός μοναστηριού του 12ου αιώνα ανάμεσα σε αμπελώνες στην ισπανική επαρχία Valladolid, 120 μίλια βόρεια της Μαδρίτης και διαθέτει οκτώ ζευγάρια γυαλιά, με αυτονομία ενέργειας που φτάνει τη μία ημέρα.

Το Google Glass δεν διαθέτει φακούς αλλά ένα διάφανο πλαστικό ορθογώνιο πρίσμα το οποίο είναι στερεωμένο στο δεξί μέρος. Το πρίσμα σχηματίζει μια εικονική οθόνη μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί να πλοηγηθεί στο ίντερνετ, όπως με ένα κινητό ή τάμπλετ, μόνο που η κίνηση του δακτύλου αντικαθίσταται από την κίνηση των ματιών. 

Η χρήση των γυαλιών ξεκινά από τη μετάδοση πληροφοριών για τον καιρό και το ξενοδοχείο, για όσα αντικρίζει κανείς κατά τη διάρκεια της ξενάγησης ή βόλτας και φτάνει μέχρι τη λήψη φωτογραφιών, η οποία ενεργοποιείται με φωνητική εντολή. 

Το ξενοδοχείο σκοπεύει να επεκτείνει τη χρήση των γυαλιών, με τη χρήση εφαρμογών όπως οι GuidiGo και Field Trip, ώστε οι επισκέπτες του να μπορούν να φορούν τα γυαλιά ενώ περπατούν ή κάνουν βολτα με ποδήλατο, λαμβάνοντας πληροφορίες παράλληλα για τα πουλιά, τα δέντρα, τα λουλούδια και τους αμπελώνες της περιοχής, καθώς και για τα φημισμένα κρασιά του ξενοδοχείου Abadía Retuerta.

Θα μπορούν δηλαδή να χρησιμοποιούνται κατά τις περιηγήσεις στην ύπαιθρο ή σε πόλεις προσφέροντας πληροφορίες που σε διαφορετική περίπτωση θα απαιτούσαν τη χρήση κινητού τηλεφώνου ή ενός έντυπου οδηγού.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»