Επανάσταση στον τουρισμό φέρνουν τα wearables- Επίδειξη από τον τουρισμό του άμεσου μέλλοντος στην WTM

31-10-14 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι επισκέπτες της World Travel Market, στο Λονδίνο, που ανοίγει τις πύλες της τη Δευτέρα, πέραν των γενικότερων τάσεων στον τουρισμό, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στην ψηφιακή τεχνολογία και ειδικά για τα wearables, τα τεχνολογικά αξεσουάρ που "φοριούνται" και τα οποία αναμένεται να διαμορφώσουν νέες τάσεις στον παγκόσμιο τουρισμό.

Η παρουσίαση θα γίνεται όλες τις ημέρες της έκθεσης (3-6 Νοεμβρίου) από την παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας ταξιδιού Sabre και θα δείχνουν πώς τα wearables θα επηρεάσουν τα ταξίδια, μέσα από πειραματικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών για το Google Glass και τα έξυπνα ρολόγια.

Τα γυαλιά Google Glass, γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, για παράδειγμα, δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να χρησιμοποιεί μια έξυπνη συσκευή έχοντας και τα δυο του χέρια ελεύθερα. Θα μπορεί, ας πούμε, να χρησιμοποιεί ταυτόχρονα χωρίς χέρια και βιντεοκάμερα και φωτογραφική μηχανή, με φωνητική εντολή, κάνοντας με τα χέρια κάτι διαφορετικό. Τα γυαλιά Google Glass «βλέπουν» πάντα ό,τι βλέπει και ο χρήστης.

Εκτιμάται ότι από το 2018  θα "φοριούνται" τουλάχιστον 500 εκατομμύρια wearables. Το βέβαιο είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού θα αγκαλιάσει το wearable computing στο εγγύς μέλλον, κάτι που θα επιφέρει δραματικές αλλαγές στα ψώνια και στα ταξίδια.

Οι επισκέπτες της WTM θα μπορούν να "κρυφοκοιτάξουν" το μέλλον των wearables στο περίπτερο TT235, όπου η Sabre θα επιδεικνύει μόνο κάποιες από τις νέες τεχνολογίες, που θα αρχίσουν σιγά σιγά να μπαίνουν στη ζωή μας τα επόμενα χρόνια.

Ο Joakim Everstin, επικεφαλής Καινοτομιών της Sabre Travel Network, στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, δήλωσε: "Στην τεχνολογία, υπάρχει πάντα κάτι νέο και συναρπαστικό. Πολλά έρχονται και παρέρχονται, αλλά η wearable τεχνολογία έρχεται και εμπνέει ένα νέο τρόπο σκέψης σε κάθε δραστηριότητα. Μόλις αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τις δυνατότητές της και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εμπλουτίσει το ταξίδι και να βελτιώσει τον τρόπο που οι ταξιδιωτικές εταιρείες ασκούν τις δραστηριότητές τους.»

Ο ανώτερος διευθυντής της WTM Simon Press δήλωσε: "Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτές οι wearable τεχνολογίες έμοιαζαν ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Τώρα, όμως, είναι έτοιμες να διατεθούν στην αγορά και η επίδρασή τους θα είναι τεράστια στα επόμενα λίγα χρόνια."

 

 

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ