Έρχεται το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο στην ιστορία της ανθρωπότητας – Θα φιλοξενεί 24 άτομα για 4 ημέρες

25-09-23 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο φιλοδοξεί να λειτουργήσει το 2027 η Αμερικανική εταιρία Above Space, πρώην Orbital Assembly, στο πλαίσιο του προγράμματος Pioneer Station που αναπτύσσει.

Το πολυτελές ξενοδοχείο θα προσφέρει θέα στη Γη και, σε πρώτη φάση, η διαμονή δεν θα ξεπερνά τις τέσσερις ημέρες. Οι εγκαταστάσεις του θα διαθέτουν παράθυρα με θέα στη Γη, στα αστέρια, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθούν αθλήματα κ.α.

Προκειμένου το όραμα της εταιρίας να υλοποιηθεί, βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης τεχνητών διαστημικών σταθμών βαρύτητας. Η έλλειψη βαρύτητας, δήλωσε ο αρχιτέκτονας και διευθυντής της Above Space, Tim Alatorre, ανακουφίζει σοβαρές παθήσεις, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που δίνει μεγαλύτερη προσβασιμότητα για τουρισμό.

Το διαστημικό ξενοδοχείο θα υποδέχεται 24 επισκέπτες, και επιπλέον 4 μέλη πληρώματος, ενώ στόχος είναι οι εγκαταστάσεις του να διευρυνθούν ώστε να ενσωματώνουν ποικιλία χώρων και δραστηριοτήτων αναψυχής, διευρύνοντας την περίοδο διαμονής σε δέκα έως 15 ημέρες στο διάστημα, αλλά και αυξάνοντας τον αριθμό των επισκεπτών σε 400.

Ο κ. Alatore αναφέρει ότι σκοπός είναι μέσα σε μια δεκαετία, το κόστος των διακοπών στο διάστημα να μην ξεπερνά τα 10.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η μείωση του κόστους των ταξιδιών στο διάστημα θα πρέπει να είναι ένας από τους βασικούς στόχους των μηχανικών.

Άλλη φιλοδοξία της εταιρίας είναι, προοδευτικά, οι επισκέπτες, εκτός από τις διακοπές τους, να μπορούν να λαμβάνουν μέρος και σε ερευνητικά προγράμματα που μπορούν να διεξάγονται στο διάστημα.

Η Above Space πρόκειται να παρουσιάσει το φιλόδοξο πρότζεκτ της στο διεθνές συνέδριο Διαστημικού και Υποβρύχιου Τουρισμού SUTUS 2023 της Les Roches το οποίο θα διεξαχθεί στη Μαρμπέλα στις 26-28 Σεπτεμβρίου.

διαβάστε ακόμα

Foreign Office | "Κόκκινος συναγερμός" για Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία και Ισπανία
HAPCO & DES: Εκτόξευση του τζίρου στον τουρισμό MICE στην Ελλάδα εάν ο κλάδος στηριχθεί – Χάνονται πάνω από 120 εκδηλώσεις το χρόνο
FedHATTA/ ΗΑΤΤΑ: Νέες προοπτικές ενίσχυσης του τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας
AEGEAN | Νέο Business Lounge στο αεροδρόμιο της Λάρνακας
Δήμος Αθηναίων: Ανοιχτή συζήτηση για τη Μελέτη Τουριστικής Φέρουσας Ικανότητας της πόλης
Τουρισμός | Υπερπόντιες αγορές: Ασφάλεια και οικονομική προσιτότητα τα κριτήρια επιλογής προορισμών στην Ευρώπη
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου - Αφιέρωμα στον Λευτέρη Βογιατζή | Προβολή της παράστασης Αντιγόνη
ΙΝΣΕΤΕ | Αυστραλία, Καναδάς και ΗΠΑ οι 3 πλέον υποσχόμενες long-haul αγορές για τον ελληνικό τουρισμό
Ελλάδα: Γιατί χάνουν τη ζωή τους τόσοι τουρίστες;
Ρωσικός τουρισμός | Τριπλάσια ζήτηση για οργανωμένες διακοπές στην Κύπρο από τη Russian Express