SkyTran: "πετώντας" μέσα στις πόλεις... - πώς θα είναι ο τουρισμός πόλεων στο μέλλον

09-09-14 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μία λύση για τις καθημερινές μετακινήσεις στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις που προσφέρουν πιο ξεκούραστη διαδρομή καθώς και τα σημαντικά πλεονεκτήματα της ταχύτητας, του χαμηλού κόστους και της ατομικής μετακίνησης, υπόσχεται ένα εντυπωσιακό, καινοτόμο μέσο μεταφοράς, που, με τις πλάτες τεχνολογίας της NASA αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο που ταξιδεύουμε.

Πολλές ώρες στην κίνηση, δρόμοι ανεπαρκείς που φαίνεται να μην επαρκούν για την εξυπηρέτηση των μετακινήσεων, καθυστερήσεις ωρών είναι συνήθη φαινόμενα που παρατηρούνται στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις σε όλο τον κόσμο και ταλαιπωρούν καθημερινά όσους χρειάζεται να διανύσουν μακρινές αποστάσεις για να φτάσουν στους χώρους εργασίας τους. Επίσης, η πλειονότητα των ανθρώπων που χρειάζεται να μετακινούνται καθημερινά, προτιμά να το κάνει με αυτοκίνητο και όχι με τη δημόσια συγκοινωνία.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Δημόσιων Συγκοινωνιών, η κυκλοφοριακή συμφόρηση που προκαλείται σε μεγάλο βαθμό από τους αμερικανούς που καθημερινά μετακινούνται από και προς τη δουλειά, προκαλεί το χάσιμο 3,7 δισ. παραγωγικών ωρών ετησίως. Το νούμερο αυτό προστίθεται σε άλλα 92 εκατ. χαμένων εργατοωρών και κοστίζει στις ΗΠΑ περισσότερα από 63 δισ. δολάρια σε χαμένο χρόνο και καύσιμα. 

Το SkyTran υπόσχεται αναβαθμισμένη, υψηλής ταχύτητας, φθηνή, αθόρυβη και «πράσινη» ιδιωτική μετακίνηση. 

Είναι σχεδιασμένο να «πετάει», στην κυριολεξία, επάνω από την επιφάνεια της κίνησης και των δρόμων καθώς αποτελεί μια μοναδική προσαρμογή της τεχνολογίας παθητικής μαγνητικής αιώρησης που βασίζεται στην ταχύτητα. Αυτό σημαινει ότι τα «οχήματα» του skyTran θα πετούν μέσα σε ένα τεχνητό μαγνητικό πεδίο χρησιμοποιώντας μια μαγνητική πτέρυγα, χωρίς να παράγουν βλαβερές μαγνητικές εκπομπές.

Αποτελεί το μόνο σύστημα του είδους του που μπορεί να συνδέσει τις αστικές με τις υπεραστικές μετακινήσεις, αφού η ταχύτητά του φτάνει τα 150 MPH, δηλαδή 107,8 χλμ. ανά ώρα.

Το κόστος του εισιτηρίου θα είναι μικρότερο από το 1/10 έως το 1/20 του κόστους των ελαφρών σιδηροδρομικών συστημάτων και εξαιτίας του γεγονότος ότι κινείται σε ένα μαξιλάρι αέρα και δεν υπάρχουν τριβές με οδόστρωμα είτε με ελαστικά υλικά, ο θόρυβος που θα παράγεται θα είναι μηδαμινός.

Τα οχήματα skyTran χρησιμοποιούν λιγότερο από το μισό της ενέργειας που χρησιμοποιεί ένα υβριδικό αυτοκίνητο και επιστρέφει την ενέργεια απευθείας στο δίκτυό του, χωρίς να χρησιμοποιεί μπαταρίες.

Κατά τη χρήση του, επιπλέον, δεν υπάρχουν αναμονές, όπως στα δρομολόγια λεωφορείων και τρένων, δεν υπάρχουν στάσεις σε σταθμούς άλλων επιβατών, αλλά ούτε και άγνωστοι συνεπιβάτες.

 
Δείτε το σχετικό βίντεο....

 

Αυτή η εικόνα με τα αυτοκίνητα στριμωγμένα στους δρόμους θα ανήκει στο παρελθόν...

 SkyTran:

διαβάστε ακόμα

Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού
Δήμος Χανίων: Διαγωνισμός για παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών
Μάιος, μήνας εκδηλώσεων για την Κατερίνη
Kronion Trail race στο Λασίθι Κρήτης