IXION: το ιδιωτικό τζετ του μέλλοντος με διαμπερή θέα, αν και δεν έχει παράθυρα (video & φωτό)

19-08-14 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Θέα 360 μοιρών από τα σύννεφα και την ξηρά κατά τη διάρκεια της πτήσης, χωρίς όμως να διαθέτει ούτε ένα παράθυρο, προσφέρει στους επιβάτες του το πρωτοποριακό τζετ IXION Windowless Jet Concept που κατασκεύασε η εταιρία Technicon Design με έδρα στο Παρίσι.

Η θέα στο εσωτερικό μεταφέρεται μέσω καμερών οι οποίες καταγράφουν εικόνες από το εξωτερικό του αεροσκάφους, όμως η ποιότητα της εικόνας είναι τόσο υψηλή που δίνεται στον επιβάτη η εντύπωση ότι όλα τα τοιχώματα του αεροσκάφους είναι από… τζάμι.

Βέβαια, το σκηνικό που παρουσιάζεται εντός του αεροσκάφους μέσω βίντεο, μπορεί να είναι θεματικό και να αναπαριστά μια διαδρομή μέσα σε ένα δάσος, στο Grand Canyon, ακόμα και ένα ταξίδι στο … φεγγγάρι! 

Επιπλέον, τα ηλιακά πάνελ στο εξωτερικό του αεροσκάφους βοηθούν στην τροφοδοσία με ρεύμα των οθονών, οι οποίες είναι εγκατεστημένες τόσο στα πλάγια τοιχώματα, αλλά και στην κορυφή του αεροσκάφους.

Η απουσία παραθύρων έχει το πλεονέκτημα ότι μειώνει το κόστος των υλικών που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή, ενώ συμβάλλει και στη μείωση του βάρους των αεροσκαφών. 

«Πρέπει να είναι αξιόπιστο και εύχρηστο, αλλά και να προκαλέσει θόρυβο συζητήσεων», δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού, Gareth Davies.

Άλλα αεροσκάφη εξετάζουν το σχεδιασμό διάφανων καμπινών. Το 2012, κατά τη διάρκεια του Air Show στο Παρίσι, η Airbus παρουσίασε ένα αεροσκάφος με εσωτερικό άτρακτο από οθόνες, ενώ στις αρχές του τρέχοντος έτους, ένας μηχανικός από τη Βοστώνη που εργάζεται στην εταιρία Spike Aerospace έκανε τα αποκαλυπτήρια ενός υπερηχητικού τζετ χωρίς παράθυρα, με οθόνες.

Windowless-plane
 
Δείτε το βίντεο...

IXION Windowless Jet Concept from Technicon Design - France on Vimeo.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων