Η πανδημία συνεχίζει να αυξάνει τη ζήτηση για Video Streaming

05-01-21 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, κατακτά η παγκόσμια αγορά υπηρεσιών Video Streaming. Τα lockdowns, που επιβάλλονται για τον περιορισμό της περαιτέρω διάδοσης του COVID-19 και ο περιορισμός των πολιτών στα σπίτια τους, συνεχίζουν να εκτοξεύουν τη ζήτηση για προϊόντα κατ’ οίκον ψυχαγωγίας.

 Ως αποτέλεσμα, το 3ο τρίμηνο του 2020 οι συνδρομές σε υπηρεσίες Video Streaming αυξήθηκαν κατά 217,6 εκατ., με τη συνολική αγορά να ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ της. Η συνεχιζόμενη άνοδος της αγοράς επιβεβαιώνεται από την τελευταία ανάλυση της Strategy Analytics.

 Η έκθεση “Q3 2020 Global VOD Service Competitor Review” διαπιστώνει ότι η ετήσια αύξηση στις παγκόσμιες συνδρομές Video-on-Demand (SVOD), που σημειώθηκε κατά το 3ο τρίμηνο του 2020, αποτελεί την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Βρίσκεται δε ελαφρά υψηλότερα από το προηγούμενο αντίστοιχο ρεκόρ, που σημειώθηκε το 4ο τρίμηνο του 2018, όταν οι παγκόσμιες συνδρομές είχαν αυξηθεί κατά 211,7 εκατ.

Η ετήσια αύξηση, που παρατηρήθηκε κατά το 3ο τρίμηνο του 2020, αποτελεί την τρίτη συνεχή τριμηνιαία διεύρυνση της αγοράς, η οποία βρισκόταν σε αρνητικό έδαφος από το 1ο έως το 4ο τρίμηνο του 2019. Η ανοδική πορεία αντικατοπτρίζει τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 στην κατανάλωση βίντεο, καθώς και τη δημοτικότητα της υπηρεσίας Disney +.

 Συνδρομές ρεκόρ

Με βάση την ανάλυση 21 κορυφαίων παγκόσμιων υπηρεσιών SVOD, η έκθεση διαπιστώνει ότι το εξεταζόμενο διάστημα οι συνδρομές ανήλθαν σε 769,8 εκατομμύρια το 3ο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με 552,1 εκατομμύρια το προηγούμενο έτος. Η ετήσια αύξηση 217,6 εκατομμυρίων αντιπροσωπεύει ρυθμό ανάπτυξης 28,3% και υποδηλώνει ότι η αγορά SVOD απέχει ακόμη πολύ από το να αγγίξει τα σημεία κορεσμού της.

Η έκθεση σημειώνει ότι σημαντικές υπηρεσίες, όπως η Disney +, συνεχίζουν να επεκτείνονται γεωγραφικά. Ταυτόχρονα, σε πολλές αγορές  το δυναμικό για υπηρεσίες SVOD εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητο.

“Μέχρι τις αρχές του 2020, φαινόταν ότι η καμπύλη ανάπτυξης του SVOD κατευθυνόταν προς ένα σημείο ισορροπίας. Ωστόσο, ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης επιταχύνθηκε τα τρία τελευταία τρίμηνα. Το Netflix παραμένει φυσικά ο ξεκάθαρος ηγέτης, αλλά το μερίδιο των συνδρομών του μειώνεται σταθερά, καθώς στην αγορά μπαίνουν νέοι παίκτες”, εξηγεί στην ανάλυση της η Strategy Analytics. Η ταχεία ανάπτυξη της Disney τη βοήθησε να φτάσει στη δεύτερη θέση, παγκοσμίως, σε επίπεδο συνδρομών.

 “Αυτά τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι ο μετασχηματισμός της τηλεόρασης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι υπηρεσίες SVOD διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι παρακολουθούν τηλεόραση. Περιμένουμε ότι εκατοντάδες εκατομμύρια σπίτια, παγκοσμίως, θα απομακρυνθούν από τις παραδοσιακές υπηρεσίες τηλεόρασης κατά την επόμενη δεκαετία”, συμπληρώνουν οι αναλυτές.

Πηγή: sepe.gr

 
 

διαβάστε ακόμα

ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια
Έντονη ζήτηση για ταξίδια στην Αμερική το 2024
HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές
Ε.Ξ. Ρόδου | Αίτημα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για Τμήμα Σπουδών Φιλοξενίας στη Ρόδο
H Πάρος φιλοξένησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας OPTIMIST–U13
Airbnb: Έκδοση Καλοκαιριού 2024 | Εξαιρετικές εμπειρίες από τους σπουδαιότερους θρύλους του κόσμου