Εφαρμογή της Tripadvisor για τα ταξίδια γλυτώνει τις χρεώσεις περιαγωγής- πλήγμα για τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας

04-07-14 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Απόφαση-τομή από την Tripadvisor φέρνει τα πάνω κάτω στην παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία, καθώς παρέχει στους τουρίστες τη δυνατότητα να ανεβάζουν το περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει από το τόπο που πρόκειται να ταξιδέψουν στο smartphone τους πριν το ταξίδι τους και να έχουν πρόσβαση σε αυτό κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, γλυτώνοντας τις χρεώσεις περιαγωγής.

Ειδικότερα, ο διεθνής ταξιδιωτικός ιστότοπος επιτρέπει στους ταξιδιώτες να ανεβάσουν από το TripAdvisor κριτικές, φωτογραφίες και χάρτες της πόλης πριν την επισκεφθούν και στη συνέχεια να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι τους, χωρίς σύνδεση δεδομένων. H Tripadvisor περιλαμβάνει περισσότερους από 300 χάρτες πόλεων σε όλο τον κόσμο. 

"Η νέα λειτουργία εκτός σύνδεσης της TripAdvisor smartphone app καθιστά ακόμη πιο πολύτιμο το εργαλείο αυτό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας", είπε ο Adam Medros, ανώτερος αντιπρόεδρος του παγκόσμιου προϊόντος της TripAdvisor. Οι ταξιδιώτες, συνέχισε, μπορούν να έχουν πρόσβαση τώρα σε σχόλια των χρηστών, φωτογραφίες και χάρτες σε όλο το ταξίδι τους για να τους βοηθήσουν να πάρουν αποφάσεις τελευταίας στιγμής για ξενοδοχεία, εστιατόρια και αξιοθέατα και να τα επισκεφθούν, αποφεύγοντας δαπανηρά τέλη περιαγωγής.  

Για την πρόσβαση στη νέα λειτουργία εκτός σύνδεσης, TripAdvisor, οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν app για μια πόλη εντός του app, όταν η σύνδεση δεδομένων είναι διαθέσιμη και να πατήσουν ένα κουμπί για να κατεβάσουν το περιεχόμενο της πόλης το οποίο θα χρησιμοποιήσουν στο τόπο των διακοπών τους.  

Η νέα λειτουργία εκτός σύνδεσης δεδομένων θα αναπτυχθεί σε όλες τις χώρες και γλώσσες, στις οποίες το TripAdvisor app είναι προς το παρόν διαθέσιμο για iOS και Android smartphones. 

Η εν λόγω απόφαση ουσιαστικά  αποτελεί ένα χτύπημα  στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες έχουν σημαντικά κέρδη από τις παροχές της εν λόγω υπηρεσίας ανά τον κόσμο.  

 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια