Φθηναίνει το roaming στις χώρες της ΕΕ από 1η Ιουλίου – 25 φορές κάτω από πέρυσι

26-06-14 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τεράστιες μειώσεις στις ανώτατες τιμές περιαγωγής δεδομένων έρχονται από την 1η Ιουλίου  όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την Επιτροπή η μείωση αυτό το καλοκαίρι θα φθάσουν σε ποσοστό πάνω από 50% σε σχέση με πέρσι το καλοκαίρι. 

Είναι το δώρο που κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το καλοκαίρι όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.  Έτσι η τηλεφόρτωση δεδομένων μειώνεται από 45 λεπτά ανά megabyte σε 20 λεπτά / MB. Επίσης, θα είναι φθηνότερη η χρέωση για  χάρτες, βίντεο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τα κοινωνικά δίκτυα στα ταξίδια σε χώρες  της Ε.Ε. 

Για παράδειγμα, οι ποδοσφαιρόφιλοι που ταξιδεύουν στην Ε.Ε. κατά τη διάρκεια του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου θα πληρώσουν 25 φορές λιγότερο για την περιαγωγή δεδομένων σε σύγκριση με αυτά που πλήρωσαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010. 

Αφότου η ΕΕ θέσπισε ανώτατα όρια για τις υπηρεσίες περιαγωγής δεδομένων, η κατανάλωση δεδομένων έχει αυξηθεί δραματικά. 

Οι τηλεφωνικές κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα θα γίνουν επίσης φθηνότερα. Όλα αυτά είναι καλά νέα, καθώς οι τουρίστες θα κάνουν τα ταξίδια τους στην Ευρώπη και θα παραμένουν σε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους τους.  

Επιπλέον, από την 1η Ιουλίου 2014 οι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη θα  προσφέρουν μια χωριστή σύμβαση περιαγωγής πριν από το ταξίδι και, ανά περίπτωση, θα δίνουν τη δυνατότητα επιλογής ένος τοπικού πάροχου στη χώρα των διακοπών, για υπηρεσίες δεδομένων όπως ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ανάγνωση ειδήσεων, τηλεφόρτωση φωτογραφιών και παρακολούθηση βίντεο στο διαδίκτυο. Υπάρχει όμως και συνέχεια καθώς η  ΕΕ επεξεργάζεται νέους κανόνες για την παντελή κατάργηση των τελών περιαγωγής. 

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος αρμόδια για την ψηφιακή ατζέντα Νέιλι Κρους (@ NeelieKroesEU), δήλωσε: «Η τεράστια μείωση των τιμών περιαγωγής δεδομένων θα είναι καθοριστική για όλους μας φέτος το καλοκαίρι. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Γιατί πρέπει να υπάρχουν τέλη περιαγωγής σε μια ενιαία αγορά; Μέχρι το τέλος του έτους, ελπίζω ότι θα καταργηθούν τα τέλη περιαγωγής όπως έχει συμφωνηθεί. Το Κοινοβούλιο έκανε ό, τι του αναλογούσε. Εναπόκειται τώρα στα κράτη μέλη να εφαρμόσουν τη συμφωνία». 

Τα τέλη περιαγωγής έφθασαν στα υψηλότερά τους επίπεδα μερικά χρόνια πριν, οπότε η ΕΕ ανέλαβε δράση το 2007, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες περιαγωγής να είναι κατά 80-90% φθηνότερες το 2014 σε σύγκριση με το 2007. 


 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα