Μία στις δύο κρατήσεις θα γίνεται μέσω κινητών συσκευών μέχρι το 2017

08-06-14 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Hotel Reservation Service (HRS.com) προβλέπει ότι μέχρι το 2017 κάθε δεύτερη κράτηση σε παγκόσμιο επίπεδο θα γίνεται  μέσω της χρήσης των κινητών συσκευών. 

Η HRS.com λειτουργεί ένα παγκόσμιο σύστημα ξενοδοχειακών κρατήσεων για τις επιχειρήσεις και τους ταξιδιώτες, διαθέτοντας μία βάση δεδομένων με περισσότερα από 250.000 ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών σε 190 χώρες. 

Σύμφωνα με την εταιρεία Gartner, το 2013 πωλήθηκαν σε όλο τον κόσμο 986 εκατ. smartphones, παρουσιάζοντας αύξηση κατά  42% σε σχέση με το 2012. Ο διευθύνων σύμβουλος της HRS.com κ. Tobias Rugg υποστηρίζει ότι στο εγγύς μέλλον, οι περισσότεροι ταξιδιώτες θα κάνουν κρατήσεις μέσω των smartphones και το κινητό τηλέφωνο θα είναι το κύριο κανάλι επικοινωνίας με τον χρήστη.

Προτεραιότητα στις ταξιδιωτικές προσφορές έχουν τα κινητά δεδομένου ότι ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επωφεληθεί κάνοντας ευέλικτα την κράτησή του από οποιαδήποτε θέση και οποιαδήποτε στιγμή. 

Οι αεροπορικές εταιρίες

Ερευνα της εταιρείας WorldPay, που ειδικεύεται στις πληρωμές αεροπορικών εταιρειών, εξάλλου, έδειξε ότι το ένα τρίτο των αεροπορικών εταιριών πρόκειται να προσφέρει τα επόμενα δύο χρόνια πολλές νέες δυνατότητες ηλεκτρονικών πληρωμών στους καταναλωτές.

Στην έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 56 αεροπορικές εταιρίες μεταξύ των οποίων και χαμηλού κόστους, περισσότερες από τις μισές εταιρίες (ποσοστό 57%) δήλωσαν ότι τα έσοδά τους μέσω κινητών ηλεκτρονικών συσκευών τα επόμενα δύο χρόνια θα ενισχυθούν και θα είναι ίσα με αυτά των πιστωτικών καρτών.

Την ίδια τάση αποτυπώνει και έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Travelplanet24 το 2013, και σύμφωνα με την οποία υπήρξε σημαντική αύξηση στις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων που πραγματοποιήθηκαν μέσω του mobile site. Την ίδια στιγμή καταγράφηκε διπλασιασμός στην επισκεψιμότητά του.

Το 55,5% των χρηστών είναι άντρες και το 44,5% γυναίκες ηλικίας 20 έως 40 ετών (60%), με κύρια συσκευή χρήσης το κινητό τηλέφωνο με ποσοστό 67% και το tablet με ποσοστό 33%.

Η χρήση του mobile site έγινε κυρίως για την κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων για πτήσεις εσωτερικού, με δημοφιλέστερους προορισμούς τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τη Λάρνακα, το Ηράκλειο, τη Ρόδο και την Αλεξανδρούπολη.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού