Συμφωνία Southwest Airlines - Amadeus για το σύστημα κρατήσεων εσωτερικού

27-05-14 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σε κοινή συμφωνία για τη λύση κρατήσεων Altéa της Amadeus για το εσωτερικό δίκτυο πτήσεων προχωρούν Southwest Airlines και Amadeus IT Group.

Η λύση κρατήσεων Altéa της Amadeus υποστηρίζει ήδη τις διεθνείς πτήσεις της εταιρίας και η Southwest, με έδρα το Ντάλας, είχε εκφράσει την επιθυμία να λειτουργεί με ένα ενιαίο σύστημα κρατήσεων, καθώς με την εξαγορά της AirTran και την έναρξη των διεθνών πτήσεών της λειτουργούσε με πολλαπλά συστήματα. 

Μετά από μήνες επεξεργασίας, η αεροπορική εταιρία επέλεξε τη λύση Altéa της Amadeus.  

«Μείναμε ικανοποιημένοι με το διεθνές λανσάρισμα και εντυπωσιαστήκαμε με την εμπειρία της Amadeus και τις δυνατότητες του προϊόντος της», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Southwest Airlines, Gary Kelly. «Είμαστε ο μεγαλύτερος μεταφορέας πτήσεων εσωτερικού των ΗΠΑ και πιστεύουμε ότι με ένα ενιαίο σύστημα κρατήσεων θα παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες στους υπαλλήλους μας και στους πελάτες, καθώς εισερχόμαστε σ΄ένα πολύ ελπιδοφόρο μέλλον τόσο στις εσωτερικές πτήσεις όσο και στις διεθνείς», είπε.

Στα επόμενα χρόνια, η Southwest and η Amadeus θα συνεργαστούν για να περάσουν σε ένα ενιαίο σύστημα κρατήσεων. Μέχρι τότε, ο αερομεταφορέας θα συνεχίσει με δύο πλατφόρμες κρατήσεων, μετά την παύση εργασιών της AirTran τον Δεκέμβριο του 2014.  

«Είμαστε βέβαιοι ότι η Southwest θα εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο των αεροπορικών εταιριών με τις οποίες συνεργαζόμαστε και αναμένουμε την ενεργή συμμετοχή και συνεισφορά της στη μελλοντική εξέλιξη της πλατφόρμας Altéa», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amadeus, Luis Maroto.

Ύστερα από δύο χρόνια προετοιμασίας, η Southwest άρχισε την πώληση διεθνών δρομολογίων τον Ιανουάριο του 2014 χρησιμοποιώντας τη λύση κρατήσεων Altéa της Amadeus. Η αεροπορική εταιρία θα ξεκινήσει τις διεθνείς πτήσεις την 1η Ιουλίου 2014.

Η Southwest είναι ο μεγαλύτερος συνεργάτης από τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες για την Amadeus στον τομέα των πληροφοριακών συστημάτων, βάσει του ετήσιου αριθμού επιβατών στα εσωτερικά δρομολόγια. 

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός