Έτος διαστημικού τουρισμού το 2014; Ετοιμη η Virgin Galactic, με στόχο τους 30.000 τουρίστες στη 10ετία

26-04-14 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η πρόβλεψη, μάλιστα, είναι ότι μέσα στην επόμενη 10ετία θα προσφέρει αυτή τη μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία σε 30.000 τουρίστες.

Μέχρι τώρα, ελάχιστοι θνητοί κατάφεραν να ταξιδέψουν στο διάστημα. Περίπου 540 αστροναύτες έχουν βιώσει την έλλειψη βαρύτητας και ακόμη 7 τουρίστες πήραν εισιτήριο στο Διαστημικό Σταθμό. Ο Richard Branson έχει ήδη δημιουργήσει διαστημική βάση στην έρημο της αμερικανικής Πολιτείας του Νέου Μεξικού, από όπου θα ¨πετάει” η Virgin Galactic με δυο πιλότους και έξι επιβάτες κάθε φορά για την πιο τρελή πτήση τσάρτερ, που γνώρισε ο παγκόσμιος τουρισμός. Με τρεις φορές την ταχύτητα του ήχου το διαστημόπλοιο θα κινείται κάθετα προς τον ουρανό για να διασπάσει μετά από λίγα λεπτά τη γραμμή των εκατό χιλιομέτρων από το έδαφος, που ξεκίνησε. Εξι λεπτά βαρύτητας θα επικρατεί στο σκάφος και μετά οι τουρίστες θα επιπλέουν ελεύθερα μέσα από την καμπίνα τους. Από τα φινιστρίνια οι επιβάτες θα μπορούν να δουν τη Γη μέσα από το μαύρο στερέωμα του διαστήματος.

Η ημερομηνία της πρώτης υπο-τροχιακής διαστημικής πτήσης της Virgin Galactic δεν έχει ακόμη ορισθεί. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει μόνο δοκιμαστικές πτήσεις και σε ύψος μέχρι και 17 χιλιόμετρα αντιβαρύτητας. Κατά τη διάρκεια της 10λεπτης πτήσης το διαστημόπλοιο έσπασε το φράγμα του ήχου, φτάνοντας σε ταχύτητα τα 1,2 Mach. Η εταιρεία εκτιμά ότι προς το τέλος του έτους θα κάνει το πρώτο ολοκληρωμένο ταξίδι στο διάστημα. Το εισιτήριο στοιχίζει περίπου 130.000 δολάρια.

Η Virgin Galactic, η οποία, βεβαίως, ανήκει στον όμιλο Virgin, έχει ήδη δεχτεί περισσότερα από 70 εκατομμύρια ευρώ σε καταθέσεις από τους πρώτους 580 επίδοξους “αστροναύτες”. Το πρόγραμμα έχει στοιχίσει περισσότερα από 350 εκατομμύρια δολάρια στον σερ Richard Branson, που έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται τα επιχειρηματικά ρίσκα.

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια