Ευρωπαϊκός τουρισμός: 100 κλικ πριν την τελική κράτηση μέσω κινητού

16-07-18 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Όλο και περισσότερες κρατήσεις ταξιδίων πραγματοποιούνται από συσκευές κινητών τηλεφώνων με τους καταναλωτές να αναζητούν και να συγκρίνουν έντονα τιμές πριν καταλήξουν σε κράτηση.

Αυτό είναι το πόρισμα έρευνας που διενήργησαν η Google, το Πανεπιστήμιο Kuehne και η  McKinsey & Company, σε σχέση με την ψηφιοποίηση των μεταφορών και της ταξιδιωτικής βιομηχανίας στην Ευρώπη. Η ανάλυση των στοιχείων βασίζεται σε ανώνυμες αναζητήσεις στην Google σε 15 χώρες (συμπεριλαμβάνονται η Γερμανία, η Βρετανία, η Ελβετία και η Αυστρία) καθώς και σε 30 συνεντεύξεις με ειδικούς από το χώρο της τεχνολογίας και της τουριστικής βιομηχανίας.

Για τα τρία τέταρτα του συνόλου των αεροπορικών ταξιδίων και για κάθε δεύτερο δωμάτιο ξενοδοχείου η αναζήτηση και η κράτηση γίνεται διαδικτυακά.

Οι αναζητήσεις σε κινητό για πτήσεις, κρουαζιέρες και ενοικιάσεις αυτοκινήτων παρουσιάζουν αύξηση 40% ετησίως από το 2014.

Όταν η αναζήτηση γίνεται σε σταθερό υπολογιστή, οι καταναλωτές επιστρέφουν συνεχώς στα site σύγκρισης τιμών, μπλογκ και ιστοσελίδες τουριστικών γραφείων, πριν λάβουν την τελική απόφαση για κράτηση. 

Οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν κινητά, πραγματοποιούν κατά μέσο όρο 100 κλικ πριν λάβουν απόφαση για κράτηση. Τα 100 κλικ σημαίνουν ότι ένας καταναλωτής τείνει να προβαίνει σε εκτενή αναζήτησης διακοπών και να κάνει κράτηση σε έναν πάροχο, εισάγοντας εκ νέου τα δεδομένα του και χωρίς συστηματική πληροφόρηση. Σε αυτό το σημείο η εμπειρία πελατών μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά, σημειώνει ο συνεργάτης της McKinsey, Maximilian Rothkopf.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια