Έρχεται το πρώτο hi-tech παπούτσι για όλες τις χρήσεις στο ταξίδι

12-05-16 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τίποτα δεν παίρνει μεγαλύτερο χώρο στις αποσκευές από τα παπούτσια. Τι θα λέγατε αν μπορούσατε να πακετάρετε ένα και μόνο ζευγάρι παπούτσια, το οποίο θα μπορούσε εύκολα να αλλάξει εμφάνιση έτσι ώστε να δίνει την εντύπωση ότι κάθε φορά φοράτε διαφορετικό παπούτσι;

Αυτή είναι η ιδέα πίσω από το πρότζεκτ Shooz που σκέφτηκε ο Edoardo Iannuzzi. Ο Iannuzzi δημιούργησε «σπονδυλωτά» παπούτσια που μπορούν εύκολα να φορεθούν σε κάθε περίσταση.

Το βασικό πλεονέκτημα του Shooz είναι ότι περιορίζει τον χώρο που καταλαμβάνουν τα κάθε είδους παπούτσια στις ταξιδιωτικές αποσκευές.

Το σκεπτικό είναι απλό: παίρνετε μια σόλα παπουτσιού και αγοράζετε ποικιλία «καλυμάτων» που μπορούν να κουμπωθούν επάνω της ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Το πρότζεκτ χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τον αμερικανικό οργανισμό crowdfunding Kickstarter, και τα πρώτα παπούτσια είναι έτοιμα να παραδοθούν στους υποστηρικτές του.

«Δεν είναι ποτέ εύκολο να δημιουργήσει ένα προϊόν που δεν είχε υπάρξει ποτέ πριν και όταν προσπάθησα να εξηγήσει την ιδέα στον κατασκευαστή, πίστεψε ότι ήμασταν τρελοί και όλοι οι εργάτες στο εργοστάσιο μας κοίταζαν λες και είχαμε βγει από τρελοκομείο», δήλωσε ο εμπνευστής της ιδέας, Edoardo Iannuzzi στο Lonely Planet.

«Ευτυχώς, το αφεντικό του εργοστασίου κατάλαβε το όραμά μας. Πήρε κάποιο χρόνο μέχρι να καταλήξουμε στο πρώτο λειτουργικό πρωτότυπο», είπε.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων