22 καινοτόμες start-up φέρνουν επανάσταση στις υπηρεσίες των ξενοδοχείων (infographic)

18-01-16 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τις 22 start-up που φιλοδοξούν να προσφέρουν χρήσιμα και καινοτόμα εργαλεία στην υπηρεσία των ξενοδοχείων, που αφορούν την ψηφιακή στρατηγική, τη διαχείριση του ξενοδοχείου, το wi-fi ή την εμπειρία πελάτη, αναδεικνύει σε άρθρο του το hospitality-on του ομίλου MKG Group.

Οι εταιρίες Start-up σήμερα, παίζουν όλο και πιο σημαντικό ρόλο στη λειτουργία των ξενοδοχείων. Ένας από τους χώρους όπου δραστηριοποιούνται είναι η παρουσία των επιχειρήσεων στο διαδίκτυο. Οι εταιρίες αυτές γνωρίζουν τις προκλήσεις των καινοτόμων λύσεων ψηφιακής προσφοράς που αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχειακές μονάδες, είτε πρόκειται για τη διαχείριση της φήμης τους είτε για τη διανομή στο διαδίκτυο.

Για παράδειγμα, η Traffic Makers, προσφέρει βελτιωμένη ψηφιακή στρατηγική στους πελάτες της σε 3 τομείς δράσεις: στην απόκτηση και ορατότητα, στη μετατροπή και στην πιστότητα.

Σε μια εποχή που τα κινητά είναι απαραίτητα στους ταξιδιώτες, η Epicurs αναπτύσσει εφαρμογές κινητών για ξενοδόχους και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις. 

Η Bookbedder επανιδρύει τις διαδικτυακές κρατήσεις στα ξενοδοχεία επιτρέποντας στους ξενοδόχους να μην καταβάλλουν προμήθεια για τους πελάτες που κάνουν κράτηση μέσω της υπηρεσίας αυτής και να κερδίζουν το 1% των κρατήσεων που γίνονται σε άλλες πλατφόρμες.

Αυτές οι νέες επιχειρήσεις συμμετέχουν ακόμα στη διαχείριση των ξενοδοχείων, προσφέροντας στους ξενοδόχους πρόσβαση σε λογισμικό διαχείρισης στο Cloud, όπως το Base7booking. Οι λύσεις αυτές βελτιώνουν τις επιδόσεις ενός ξενοδοχείου όπως οι Roomchecking και 1Check, και το πρόγραμμα πιστότητας This is my hotel.

Όσον αφορά την εμπειρία πελάτη, οι start-up προσφέρουν καλές συνδέσεις WiFi καθώς και συνδέσεις σε όλη την πόλη. (Dringme)

H Wombee προσφέρει ένα κοινωνικό δίκτυο που συνδέει τους επισκέπτες του ξενοδοχείου μεταξύ τους, επιτρέποντάς τους να κοινοποιούν και να μοιράζονται τα ενδιαφέροντά τους, τις γνώσεις τους και τις επιθυμίες τους με ασφαλή τρόπο.

Η Skinjay μετατρεπει το λουτρό του ξενοδοχείου σε σπα με σύστημα που χρησιμοποιεί κάψουλες από αιθέρια έλαια, ενώ η Sublimusic δημιουργεί μια εξατομικευμένη ατμόσφαιρα χαλάρωσης σε μονάδες και brand.

διαβάστε ακόμα

Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά
Oceania Cruises: Πολυάριθμα νέα δρομολόγια κρουαζιέρας σε Αθήνα και Ελληνικά νησιά το 2025
Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»