Αεροδρόμιο Στοκχόλμης: Ο μαγικός θάλαμος που μεταφέρει τις κλιματικές συνθήκες του προορισμού στους επιβάτες

12-06-15 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ένας πρωποριακός θάλαμος, μέσα στον οποίο οι επιβάτες θα μπορούν να αισθάνονται τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στον προορισμό τους, ξεκίνησε να λειτουργεί στο αεροδρόμιο Arlanda της Στοκχόλμης.

Το Climate Portal στοχεύει να φέρει τον προορισμό στον επιβάτη και όχι τον επιβάτη στον προορισμό και προέκυψε ως ανάγκη ύστερα από τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη των απευθείας πτήσεων σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο που έχουν εισαχθεί στα προγράμματα του αεροδρομίου.

Το Climate Portal λειτουργεί στον τερματικό σταθμό 5 του αεροδρομίου και ο επιβάτης που θα μπει στο χώρο του θα μπορέσει να "εγκλιματιστεί" στις κλιματικές συνθήκες του προορισμού, ακόμα κι αν αυτός βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου. 

Ο επισκέπτης περνά μέσα από τρια δωμάτια - το ζεστό, το κρύο και το μεγάλο - και νιώθει τη ζέστη της ερήμου, τον παλμό των μεγάλων πόλεων ή το κρύο του χειμώνα ή δυνατούς ανέμους. Τα δωμάτια συνδέονται διαδικτυακά με τις υπηρεσίες καιρού, οι οποίες διοχετεύουν τα δεδομένα τους και μεταμορφώνονται σε φυσική εμπειρία με τη βοήθεια συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας και προσομοιωτές θερμοκρασίας.

Έτσι, οι αίθουσες δίνουν στον επισκέπτη μια γεύση από τον προορισμό τους, ώστε να τους υπενθυμίσει οτι μπορεί μόλις φτάσουν να χρειαστούν αντηλιακό, ένα δεύτερο ζευγάρι γυαλιά ηλίου ή να κάνουν ψώνιας της τελευταίας στιγμής.

Ο θάλαμος θα βρίσκεται στο αεροδρόμιο μέχρι τις 31 Αυγούστου.

διαβάστε ακόμα

«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες