Zeus International: Νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό

11-04-24 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Mε την πρόσφατη εξαγορά δύο νέων ξενοδοχείων, του Dolce Milan Malpensa στο Μιλάνο και του Lazart Hotel Trademark Collection by Wyndham στη Θεσσαλονίκη, με την αναβάθμιση και ανακαίνιση των ιδιόκτητων ξενοδοχείων της σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και με «ανοικτά ραντάρ» για την προσθήκη και νέων ξενοδοχείων στο χαρτοφυλάκιό της με το μοντέλο ιδιοκτησίας είτε μακροχρόνιας μίσθωσης, συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της οράματος η Zeus International.

Οι επενδύσεις του ομίλου το 2023 ανήλθαν σε 80 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων (EBIDTA) του 2023, με τα ξενοδοχεία που ανήκαν μέχρι τότε στον όμιλο, ανήλθαν σε περίπου 23 εκατ. ευρώ, ενώ στόχος για το 2024 είναι, με την προσθήκη των νέων ξενοδοχείων, να ανέβουν στα 30-35 εκατ. ευρώ. Στόχος για το τζίρο είναι να ξεπεράσει τα 70 εκατ. ευρώ τα ιδιόκτητα ΑΦΜ, έναντι 50 εκατ. ευρώ του 2023.

Στο επενδυτικό πλάνο του ομίλου περιλαμβάνεται η αναβάθμιση του Dolce Milan Malpensa (πρώην Hilton Garden) με ορίζοντα υλοποίησης το 2025. Η εξαγορά του ξενοδοχείου που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, αποτέλεσε την πρώτη του ομίλου στην Ιταλία και σηματοδοτεί μια νέα προοπτική για την απόκτηση περισσότερων ξενοδοχείων στον προορισμό.

Παράλληλα, υλοποιείται και η ριζική ανακαίνιση του τρίτου ξενοδοχείου του στη Ρουμανία, του Opera Hotel στο Βουκουρέστι, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο.

Στην Ελλάδα, η Zeus International υλοποιεί ένα μεγάλο επενδυτικό πλάνο με νέες εξαγορές ή επεκτάσεις ή προσθήκες σε ξενοδοχεία. Ειδικότερα, μέσα στους επόμενους μήνες, θα αναβαθμιστεί περαιτέρω το Lazart Hotel στη Θεσσαλονίκη ενώ ολοκληρώνεται και η ριζική ανακαίνιση του πρόσφατα αποκτηθέντος Ammos Luxury Resort στην Κω, το οποίο αναβαθμίζεται σε θέρετρο 5 αστέρων. Η ανακαίνιση θα συνεχιστεί και κατά το επόμενο έτος, με την προσθήκη 250 νέων δωματίων και ιδιωτικών πισινών.

Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσεται και η ανακαίνιση και επέκταση των εγκαταστάσεων του Ajul Luxury Hotel & Spa Resort στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, με τη δημιουργία Water Park και Adventure Park. Έχουν επίσης εκδοθεί άδειες για τη δημιουργία 160 νέων μπανγκαλόου και βιλών με ορίζοντα υλοποίησης την ερχόμενη διετία.

Στο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, δημιουργήθηκαν 35 δωμάτια με ιδιωτικές πισίνες, φτάνοντας στα 343 δωμάτια, βίλες και μπανγκαλόου, ένα νέο εστιατόριο, αγγίζοντας τα 11 συνολικά εστιατόρια και bar, και ένα μοναδικό σε σχεδιασμό και μέγεθος Waterpark, από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα. Επιπλέον, το ξενοδοχείο διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες μαρίνες ξενοδοχείου στην Ελλάδα, 48 θέσεων.

Στα δύο αυτά ξενοδοχεία αναπτύχθηκαν επίσης νέα δωμάτια προσωπικού με 250 κλίνες, τα οποία «δεν ζηλεύουν σε τίποτα τα δωμάτια των πελατών».

Επίσης, έγινε επέκταση των εγκαταστάσεων στο Dolce Attica Rivera στη Βραυρώνα με τη δημιουργία Aqua Park και Adventure Park. Πρόκειται για το μοναδικό Aqua Park στην Αττική, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του μέσα στο Μάρτιο και θα λειτουργεί μέσα στη θάλασσα, ενώ το Adventure Park έχει αναπτυχθεί μέσα στο δάσος με απόλυτο σεβασμό στη φύση.

Η ανακαίνιση και επέκταση όλων των ξενοδοχειακών μονάδων, εντός ή εκτός συνόρων, έχουν ανατεθεί σε ελληνικές εταιρείες συμβάλλοντας στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας μέσω της εισροής επιπλέον εσόδων, ο όμιλος είναι εργοδότης για 3.500 οικογένειες ενισχύοντας τις τοπικές κοινότητες στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται, ενώ όπου είναι εφικτό προτιμά τα προϊόντα τοπικών παραγωγών στα ξενοδοχεία του.

Επιπλέον ο όμιλος στηρίζεται στην οργανική ανάπτυξη με το 70% των στελεχών του ομίλου να προέρχονται μέσα από τον όμιλο και με το 50% - με φιλοδοξία να ανέβει στο 70% το 2024 – όσων κάνουν πρακτική να παραμένουν σε μόνιμη θέση εργασίας.

Τα ιδιόκτητα ξενοδοχεία της Zeus International, τα οποία αποτελούν και επενδυτική προτεραιότητά της, ανέρχονται σε εννέα, από τα συνολικά 20 ξενοδοχεία που υπάρχουν στο χαρτοφυλάκιό της. Στα ιδιόκτητα ξενοδοχεία, το σύνολο των δωματίων προσεγγίζει τα 2.600 ή περίπου 9.000 κλίνες, ενώ συνολικά στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου καταγράφονται πάνω από 4.000 δωμάτια.

Ο όμιλος έχει αναπτυχθεί σε Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία και Κύπρο, όπου δημιουργεί αυθεντικές εμπειρίες διαμονής προάγοντας την τοπική κουλτούρα, και στόχος του είναι να συνεχίσει να αναπτύσσεται σε ευρωπαϊκούς προορισμούς μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η μέση ετήσια ανάπτυξη του ομίλου, από την έναρξη λειτουργίας του το 2014, μεταφράζεται σε προσθήκη συνολικά 500-600 δωματίων ετησίως, ή περίπου 1.300 κλινών, δηλαδή τριών νέων ξενοδοχείων ανά έτος.

Πρόσφατα η Zeus International εξαγόρασε εξαώροφο κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά του γραφεία στην Αθήνα.

Όσον αφορά τα επίπεδα κρατήσεων του 2024, ο founder και Chief Executive Officer, κ. Χάρης Σιγανός εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη σεζόν και ανέφερε ότι μέχρι στιγμής καταγράφεται ανοδική τάση από πέρυσι. Σημείωσε δε οτι ο Ελληνικός τουρισμός έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης εάν συγκρίνουμε τα μεγέθη ανταγωνιστών όπως η Ισπανία.

 

διαβάστε ακόμα

Αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών η επίσκεψη Κεφαλογιάννη στην Κεφαλονιά
ΕΟΤ και SKY express: Συνεργασία για την τουριστική προβολή της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές αγορές
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση Arabian Travel Market
Στρατηγική συνεργασία Ομίλου Sani/Ikos με το Πανεπιστήμιο Cornell
Τουρισμός: Η Ελλάδα τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών για τους Ευρωπαίους το καλοκαίρι του 2024
Γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία: Αύξηση 4,5% στις πωλήσεις τον Απρίλιο
Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2024 | ΟΙ δράσεις στο Μουσείο Ακρόπολης το Σαββατοκύριακο
Όμιλος Μήτση | Νέος προορισμός η Κέρκυρα, με την αγορά του Messonghi Beach Hotel και τη διαχείριση του Belvedere Hotel
Υπερ-τουρισμός | Sebastian Ebel: Η TUI παίρνει "πολύ, πολύ σοβαρά" τις διαδηλώσεις, αλλά δεν τις βλέπει ως απειλή
TUI Fly | Ένα αεροπλάνο πρεσβευτής της ιστορίας των 50 χρόνων της