Thanos Hotels: 10 νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα την ερχόμενη τριετία – Ανοίγει το Μάιο το δεύτερο Amyth στη Μύκονο

04-04-24 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Με το άνοιγμα νέου ξενοδοχείου στη Μύκονο το 2024, με επενδυτικό πλάνο για 10 νέα ξενοδοχεία σε τουριστικούς προορισμούς της χώρας σε ορίζοντα τριετίας και με αναζήτηση ευκαιριών για παροχή υπηρεσιών διαχείρισης και ανάπτυξης ακινήτων και υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων, διευρύνει την παρουσία του στην Ελλάδα ο Κυπριακός ξενοδοχειακός όμιλος Thanos Hotels and Resorts της οικογένειας Μιχαηλίδη, με πορεία 50 ετών στην πολυτελή φιλοξενία της Κύπρου.

Το νέο ξενοδοχείο στη Μύκονο ανήκει στο ξενοδοχειακό κόνσεπτ Amyth Hotels και θα ανοίξει τον προσεχή Μάιο. Βρίσκεται στο Super Paradise σε ένα πλήρως ανακαινισμένο συγκρότημα με 50 δωμάτια, σουίτες και βίλες και 2 εστιατόρια, ενώ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι θα περιλαμβάνει ιδιαίτερα ευρύχωρα δωμάτια επιφάνειας μέχρι και 70 τ.μ.

Στη Μύκονο λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2023 και το πρώτο ξενοδοχείο Amyth αλλά και πρώτο του ομίλου επί Ελληνικού εδάφους, στον Άγιο Στέφανο, με επένδυση που έφτασε τα 12 εκατ. ευρώ. To ξενοδοχείο διαθέτει 17 δωμάτια και σουίτες, ενώ πρόκειται να προστεθούν 22 νέες μέχρι το 2026, με πρόθεση επένδυση 5 εκατ. ευρώ.

Πέρα από τα δύο αυτά ξενοδοχεία, το τριετές επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνει 10 επιπλέον νέες μονάδες Amyth σε γνωστούς, ανερχόμενους και καινούριους προορισμούς της Ελλάδας, και η διοίκηση βρίσκεται σε εντατικές συζητήσεις με asset owners για τη διεύρυνση του δικτύου των ξενοδοχείων. Παράλληλα, μεγάλη επιθυμία του κυπριακού ομίλου είναι να φέρει στην Ελλάδα και τη «ναυαρχίδα» του, Anassa. Το πρώτο, υπερπολυτελές Anassa (5* plus) λειτουργεί από το 1998 στην πόλη Χρυσοχούς στην Πάφο και έχει κερδίσει τον τίτλο της «Βασίλισσας των ξενοδοχείων της Μεσογείου» και συνεχίζει να κατέχει μέχρι σήμερα τη θέση του κορυφαίου resort στο νησί.

Η Thanos Hotels είναι οικογενειακή επιχείρηση που έχει στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της τη Μεσογειακή πολυτελή φιλοξενία. Ιδιοκτήτης και CEO του ομίλου είναι ο κ. Θάνος Μιχαηλίδης (φωτογραφία) ενώ στη διοίκηση βρίσκονται επίσης οι αδερφές του Νατάσα και Άννα Μιχαηλίδου.

Ο όμιλος απασχολεί 1.000 εργαζομένους και ο κύκλος εργασιών του ανέρχεται σε 61 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 48 εκατ. ευρώ στο σκέλος των ξενοδοχείων. Σήμερα διαχειρίζεται το 10% των πεντάστερων δωματίων στην Κύπρο.

Εκτός από τα νέα ξενοδοχεία στη Μύκονο, στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου περιλαμβάνονται έξι πεντάστερα ξενοδοχεία υφιστάμενα ή υπό κατασκευή στην Κύπρo: Το Annabelle στην Πάφο, με 244 δωμάτια, 8 εστιατόρια και μπαρ, που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1985, το Anassa (166 δωμάτια και 8 εστιατόρια και μπαρ) με το οποίο ο όμιλος λάνσαρε την κατηγορία Ultra Luxury στην Κύπρο και το Almyra που άνοιξε τις πόρτες του το 2003, με 188 δωμάτια.

Το φθινόπωρο του 2024 αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο Amyth of Nicosia, λίγα μέτρα μακριά από την Πράσινη Γραμμή, με 10 πολυτελή δωμάτια και σουίτες,  σε κτίριο που στο παρελθόν λειτουργούσε ως ιδιωτικό σχολείο και σήμερα πια αντανακλά την κουλτούρα της Λευκωσίας.

Παράλληλα, ο κυπριακός όμιλος παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για τις εγκαταστάσεις και υποδομές του Berengaria Hotel στην περιοχή Πρόδρομος, (με 30 σουίτες και δωμάτια καθώς και ένα πολυτελές σπα), το οποίο άνοιξε το 1931, έκλεισε το 1984 και πλέον ανακαινίζεται με σκοπό να ανοίξει την Άνοιξη του 2026 με επένδυση ύψους 44 εκατ. ευρώ. Η Thanos Hotels θα αναλάβει και τη διαχείρισή του.

Άλλωστε, κεφαλαιοποιώντας την εμπειρία του σε αυτόν τον τομέα, ο όμιλος επιδιώκει ταυτόχρονη είσοδο στην Ελλάδα με το business unit “Hotel Asset Management” για τη διαχείριση και ανάπτυξη ακινήτων και υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων και βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αναζήτησης και συζητήσεων με ιδιοκτήτες αντίστοιχων ακινήτων και στην Ελλάδα. Στόχος του είναι να ενδυναμώσει το τοπίο της φιλοξενίας στην Ελλάδα και σε ό,τι αφορά τη διαχείριση και ανάπτυξη, συνάπτοντας αμοιβαία επωφελείς συμφωνίες. Στη διαχείριση ξενοδοχείων, ο όμιλος προσφέρει τεχνικές συμβουλευτικές υπηρεσίες στη διαδικασία σχεδιασμού, Pre – opening συμβουλευτικές υπηρεσίες με τη δημιουργία του Hotel Brand, καθορισμό του προϋπολογισμού ανοίγματος καθώς και το επίσημο launch του ξενοδοχείου και πλήρεις συμφωνίες διαχείρισης του ξενοδοχείου μετά την επίσημη λειτουργία.

Τέλος, βρίσκεται υπό κατασκευή το ANTASIA, το πρώτο έργο μικτής χρήσης στην Πάφο επένδυσης ύψους 70 εκατ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει 209 δωμάτια και ιδιωτικές κατοικίες κατανεμημένα σε δύο πύργους, καθώς και πισίνες, εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήριο και σπα, συνεδριακό κέντρο και αίθουσες εκδηλώσεων.

Ο όμιλος δραστηριοποιείται και στο εμπόριο premium και luxury brands στην κυπριακή αγορά με πάνω από 80 εταιρικά σήματα, κάτω από την αλυσίδα καταστημάτων Kult boutiques.

διαβάστε ακόμα

Αμερικανικός τουρισμός | 71 εκατ. ταξίδια την εβδομάδα της Ημέρας της Ανεξαρτησίας - 5,7 εκατ. αεροπορικώς
ΥΠΑ | +13% η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το α' πεντάμηνο
Β. Μακεδονία: Ακυρώσεις και χάος λόγω... διαβατηρίων
Μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ μόνιμα σε ταξί και στην παράδοση καφέ | Συνεισφορά Αλληλεγγύης 33% στις εταιρίες διύλισης
Λαμπρά εγκαίνια στο Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα
Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον Προσκυνηματικό και Θρησκευτικό Τουρισμό
Νέα δωρεά του Σταύρου Ανδρεάδη στη Θεσσαλονίκη
Δήμος Αλεξανδρούπολης: 4 παραλίες στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
Εκδήλωση Συρράκο και Λέρος – Αιγαίο και Τζουμέρκα. Μια Ελλάδα Πολιτισμός
Γεύσεις Αμβρακικού στην Αμφιλοχία